Bohusläningen

Pressklipp

-

För lite försvar

Försvarsbe­redningens förslag räcker knappt till att kompensera för gamla synder. Slutrappor­ten visar på alltför dålig problemins­ikt, i det värsta läget sedan andra världskrig­et. Det är pinsamt. Men det är inte för sent för regering och riksdag att tänka rätt. Maria Haldesten i Hallands Nyheter (centerpart­istisk)

Underbetyg till regionen

Att många regioner konstatera­r att skyddsarbe­te kan bli ett måste för att klara den akuta vården, säger något om hur sårbar vården är. Det räcker att den ordinarie personalen inte kan arbeta övertid eller att man inte kan ta in timvikarie­r för att många avdelninga­r inte ens kan klara den akuta vården. Det är ett rejält underbetyg till regionerna­s förmåga att bedriva god och säker vård.

Eskilstuna- Kuriren

(liberal)

Krisläge i Europa

Europa just nu är i extremt behov av att försvara sina institutio­ner och att institutio­nerna förmår att leva upp till de vackra ord som levereras i fördrag och pamfletter. För om grunden till EU fanns i en kol- och stålunion mellan de gamla fienderna som genom århundrade­na slagits om Strasbourg, där freden var ett särskilt mål, så har

Europa åter hamnat i ett akut krigsläge.

Petter Birgersson i Ystads Allehanda (liberal)

Försvar inget särintress­e

Dagarna är förbi då försvaret sågs som ett särintress­e som kunde bantas för att lägga pengarna någon annanstans. Försvarsma­kten är ingen budgetregu­lator, som det passande har sagts. I stället för att offra försvaret för att kunna mjölka det på pengar, behöver Sverige prioritera sitt försvar – vilket också förstås innebär att frågan om finansieri­ng behöver lösas. Thomas Hermansson i Barometern (moderat)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden