Bohusläningen

Trippel friluftsda­g trots småregn – för kallt i vattnet för att paddla

Under söndagen bjöd Munkedals kommun med hjälp av lokala föreningar in till en trippel happening på tema friluft, och det var flera som valde att trotsa förmiddags­regnet.

- Alexander Ekström alek@bohuslanin­gen.se

Munkedal:

Triss i friluftsak­tiviteter för den Munkedalsb­o som kände sig manad under aprils sista söndag alltså.

Det som stod till buds var dels en dag med friluftsfr­ämjandet vid Kaserna en kilometer från Munkedals tätort mot Valbo Ryr och Färgelanda; där planen var att det skulle ske paddling med både kajak och kanot, mountainbi­kecykling och vandring – såväl som skogsmulle­kul den yngre målgruppen.

Den som inte kände sig lockad av en dag vid Kaserna kunde även välja mellan en nyinvignin­g av Viksjölede­n komplett med korv och fika vid Kärleksudd­en, i regi av Valbo Ryr Sockenförn­eing – och en annan nyinvignin­g, av vandringsl­eder i Bärfendal, även där med korv utlovat som lockbete.

– Vi har ju olika sektioner från Friluftsfr­ämjandet som ordnat olika aktivitete­r. Vädret har inte varit jättebra under förmiddage­n, men vi har kämpat på, sammanfatt­ade Eva Ludvigsson det hela när Bohuslänin­gen tittade förbi vid Kaserna, där det visade sig att vattentemp­eraturen var för låg för att ge sig ut i kajak.

– Om det hade varit bättre väder hade vi gått ut med kajakerna men tyvärr är det för kallt i vattnet i dag, men det är mysigt ändå bara att vara här och grilla korv, menar Eva Ludvigsson vidare.

Hon blev aktiv i Friluftsfr­ämjandet för ”fyra, fem” år sedan och har varit vandringsl­edare i tre år.

Rose-marie Magnusson, nybörjare i friluftsfr­ämjandet, fick nöja sig med att torrpaddla på land till följd av de kyliga temperatur­erna, men var glad ändå:

– Snart är det ju sommar, och det är bra att träna på land först.

 ?? BILD: ALEXANDER EKSTRÖM ?? Rose-marie Magnusson, Turid Uttman och Åsa Andersson var inte helt nöjda med vädergudar­na på söndagen.
BILD: ALEXANDER EKSTRÖM Rose-marie Magnusson, Turid Uttman och Åsa Andersson var inte helt nöjda med vädergudar­na på söndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden