Mitt i Botkyrka

Fittja IF går raka vägen upp till division 5

- Anna Sjögren

I helgen blev det klart. Fittja IF vinner sin division för andra året i sträck och går direkt upp till division fem. Och på säsongens sista match tog de revansch mot Rapa Nui med 15-2. – Grabbarna dränkte mig i champagne, berättar Sinan Baysal, klubbordfö­rande.

Dramatiken var i nte den största i lördags. När laget gick ut på Fittja BP för att spela sin sista match för säsongen var det redan klart att de gick vidare till division fem eftersom tvåan i tabellen tappat poäng kvällen innan. Men det sänkte varken lagmoral eller vinnarskal­lar. Istället gick man på utklassnin­g mot Rapa Nui med 15-0.

– Vi förlorade ju mot dem i den allra första matchen för s ä s ongen s å v i v a r r e - vanschsugn­a och gick in och ville vinna ändå. Det känns jätteskönt faktiskt, vi slutar på topp, säger Sinan Baysal.

Duschade i champagne

När slutsignal­en gick spelades galna glädjescen­er upp nere på planen.

– Det var ju fantastisk­t! Killarna fällde mig och andreträna­ren och sen hällde de champagne över oss! Jag dricker inte champagne men det var kul att vara med i firandet, säger Sinan Baysal, som berättar att kommunstyr­elsens ordförande Ebba Östlin ( S) har hört av sig och grattat.

För Sinan Baysal känns det skönt att säsongen nu är avgjord. Men det blir inte någon vila än på ett tag. Om två veckor väntar spel i Stockholms­cupen, där lagen kvalspelar till Svenska cupen.

– Det vore ju jättestort, i Svenska cupen möter man alla stora lag från Allsvenska­n. Östersund spelade ju där och har tagit sig ända till Europa league och slog ut Galatasara­y, säger Sinan Baysal, som dock tror att det kanske är lite för tidigt för Svenska cupen nu.

Men nästa säsong väntar alltså division fem.

– Det kanske är rätt kaxigt av oss, men vi har kompetense­n att spela bra mot lagen där också.

Och belöningen för ännu en rak seglats genom säsongen och avancemang till femman är ett träningslä­ger utomlands.

– Det blir Alanya eller Barcelona för att träna och för att ha kul och stärka sammanhåll­ningen i vårt lag, säger Sinan Baysal.

Det kanske är rätt kaxigt av oss, men vi har kompetense­n att spela bra mot lagen där också.

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: SARA RINGSTRÖM ?? TAGGADE. Snart blir det spel i Stockholms­cupen.
ARKIVFOTO: SARA RINGSTRÖM TAGGADE. Snart blir det spel i Stockholms­cupen.
 ??  ?? LEDARE. Sinan Baysal är ordförande i klubben och en av tränarna i Fittja IF.
LEDARE. Sinan Baysal är ordförande i klubben och en av tränarna i Fittja IF.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden