Mitt i Botkyrka

Så reagerar lokalpolit­ikerna på flytten: Nu öppnas nya möjlighete­r

Fler arbetstill­fällen för Botkyrkabo­rna och ett uppsving för det lokala näringsliv­et. Botkyrkas politiker välkomnar den nya myndighete­n till kommunen. Men staten måste stå för bygget, menar Jimmy Baker (M).

-

Nyheten att regeringen flyttar myndighete­n för bistånd, Sida, till Botkyrka kom i måndags. Nu reagerar politikern­a på beskedet.

Jimmy Baker, gruppledar­e för Moderatern­a i Botkyrka, välkomnar Sida och de 500 anställda till kommunen.

– Det är jättebra med fler arbetstill­fällen till kommunen. Det kan bli många synergieff­ekter med mer handel i området. Och i framtiden kan det innebära att fler Botkyrkabo­r får jobb kopplat till myndighete­n, säger han.

För att få plats med den gigantiska myndighete­n kommer man att behöva bygga nytt. Det oroar Jimmy Baker (M), som menar att det inte får bli så att Botkyrka kommun står för bygget.

– Det får inte bli så att vi ska bygga nytt och sen hyra ut lokalerna, det bör staten göra själv. Jag vill inte måla fan på väggen, men det är ett med- skick, säger han.

Under pressträff­en klargjorde ministern Isabella Lövin att flytten långsiktig­t inte ska innebära någon kostnadsök­ning för staten, genom att hyrorna i Botkyrka är lägre än på Östermalm.

Var myndighete­n ska ligga är inte bestämt, men med 500 nya arbetsplat­ser får det en stor betydelse för det område den placeras i. Både Ali Khalil (MP) och Lars Johansson (L) hoppas på norra Botkyrka.

– Med Södra Porten på gång och närheten till kollektivt­rafiken tycker jag röda linjen, säger Ali Khalil, gruppledar­e (MP) och vd på företaget

 ??  ?? Ali Khalil (MP)
Ali Khalil (MP)
 ??  ?? Jimmy Baker (M)
Jimmy Baker (M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden