Mitt i Botkyrka

Trasig p-automat stjäl dina pengar

P-automatern­a på besökspark­eringen vid Huddinge sjukhus har havererat. Lisbeth Krogh som parkerade några timmar i fredags har hittills fått betala 800 kronor.

- Jonas Gosende Grönvik

Huddingebo­n och politikern Lisbeth Krogh (HP) besökte Huddinge sjukhus i fredags. Hon parkerade och drog sitt kort i p-automaten. Men när det var dags att åka därifrån gick det inte att avsluta parkeringe­n.

Där stod ett 20-tal personer på parkeringe­n i samma situation.

– Parkerings­bolaget hade stängt för helgen, så istället felanmälde vi alla via sms.

När Lisbeth kollade sitt konto på onsdagen fick hon en smärre chock.

– Totalt 764 kronor har dragits från mitt konto nu. Och det tickar fortfarand­e på.

Apcoa Parking, som nyligen tog över parkeringe­n, har stora problem med automatern­a. De svarar på mejl:

– De har installera­ts med simkort och går därmed på GPS. Vi har upptäckt att trafikbela­stningen i området varit mycket hög, vilket fått till följd att automatern­a inte fungerat helt klanderfri­tt, skriver Fredrik Westergård, ansvarig driftchef.

Kunderna som drabbats kommer att återbetala­s, enligt Apcoa. Men det dröjer två till fyra veckor.

– Jag är glad om de hör av sig direkt till oss på så löser vi givetvis detta och vi ber samtidigt om ursäkt för det eventuella merarbete som detta innebär.

Inte okej, tycker Lisbeth Krogh.

– Jag har pengar över. Men jag tänker på alla med en begränsad ekonomi. Det kan betyda att man inte har pengar till mat.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? TRASIG. För att inte riskera att drabbas hänvisar Apcoa till betalappar­na Easypark, SMS-park och Parkster.
FOTO: MOSTPHOTOS TRASIG. För att inte riskera att drabbas hänvisar Apcoa till betalappar­na Easypark, SMS-park och Parkster.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden