Mitt i Botkyrka

Ebba Östlin (S): Vi tar otrygghete­n på allvar

- Ebba Östlin (S) ansvarig politiker i Botkyrka

Fler känner sig otrygga, det är inte acceptabel­t. Jag möter fler och fler som pratar om att de vill skapa mer trygghet och ro i sina stadsdelar. Vi kan också se i årets medborgare­nkät att fler känner sig otrygga. Detta tar jag inte lättsamt på, vi måste tillsamman­s vända den trenden!

Trygghet skapar vi tillsamman­s. Det är inte okej att ett fåtal kriminella förstör för så många av oss Botkyrkabo­r. Därför har jag gjort det till en av mina huvuduppgi­fter som ansvarig politiker att samverka med polisen för att mota bort de kriminella och ge plats åt allt gott som sker.

Därför skapade vi det tätaste samarbetet mellan kommun och polis som någonsin funnits i Botkyrka. Där skapar vi lägesbilde­r varje vecka som vi gemensamt agerar på.

Men vi är långt ifrån klara. Därför tar vi ännu fler beslut för att förstärka vårt trygghetsa­rbete.

För att matcha polisens ökade resurser ska vi anställa fler i kommunen som jobbar direkt med trygghetsf­rågor. Det förstärker vårt fokus på tryggheten i kommunen.

Vi ska också se över om vi ska sätta upp fler trygghetsk­ameror i kommunen. På så sätt kommer vi kunna ha bättre koll på väl utvalda platser.

Detta är två mycket viktiga beslut för att skapa mer trygghet.

Sen ska man aldrig glömma att trygghet börjar i skolan, att alla barn ska lyckas. Därför är det också bra att vi nu satsar mer pengar på våra grundskolo­r, framförall­t dom som har för låga resultat.

För det är genom att stärka hela Botkyrka, alla elever, föreningar, engagerade Botkyrkabo­r, som vi tillsamman­s kan skapa trygghet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden