Mitt i Botkyrka

Slask och plusgrader – här kan du vinterspor­ta ändå

- Anna Sjögren

– Nej, det är det definitivt inte, vi har konstsnö så det räcker i både skidspår och pulkabacke. Skidspåret är 1300 meter långt och just nu är det tyvärr lite skräpigt efter nattens vår och snö. Så fort vi får en prognos på minusgrade­r går vi ut och snyggar till det i spåren. Som det ser ut nu så ska natten

kunna komma ner under noll, då gör vi det troligtvis ikväll. Blir det mycket sena kvällar för er på Lida nu?

– Ja nu får vi verkligen låta temperatur och väder styra våra arbetstide­r. Vi körde snökanoner i tre dygn på raken när det var kallt. Och vi kan inte fixa spår och backar när folk är ute och åker, så det blir lite annorlunda arbetstide­r den här tiden på året, säger Leif Wallin. Så är det isen också, går den att åka på?

– Ja vi plogade tisdag och onsdag men nu ser det nästan ut som att det är öppet vatten nere på isen, det är

Leif Wallin, platschef på Lida friluftsgå­rd. Det har varit plusgrader och regn i veckan. Är det slut med vinterspor­tandet nu?

jätteblött. Jag tittar ut över sjön just nu och ser ingen snö. Skridskoåk­ningen kommer bli svårt till helgen, det måste bli mera kallgrader för att det ska gå. Förra helgen var pulkabacke­n och längdspåre­t öppet. Blir det någon utförsåkni­ng till helgen?

– Vi har gjort snö för barnbacken men den läggs inte ut till helgen, det måste bli kalllare först. Men jag tror att det kan bli en bli en jättefin helg vädermässi­gt. Bara folk inte tittar ut genom fönstret och bedömer läget efter hur det ser ut utanför fönstret. Då tror man att vintern är över, men det är den inte!

 ?? FOTO: JULIA JERNBERG ?? FULL FART. Skidåkaren Robert Bolling är en av dem som tagit en tur i konstspåre­t på Lida.
FOTO: JULIA JERNBERG FULL FART. Skidåkaren Robert Bolling är en av dem som tagit en tur i konstspåre­t på Lida.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden