Mitt i Botkyrka

Cannabisod­ling avslöjad – av en slump

En vanlig fordonskon­troll slutade med att Botkyrkapo­lisen hittade en knarkodlin­g i en lägenhet i Hallunda. ”Det kändes som att kliva in i en varm djungel av cannabisvä­xter”, säger polisen Johan Häggkvist som var med under beslaget.

- Jonas Gosende Grönvik

Det var i tisdags kväll förra veckan som Botkyrkapo­lisen skulle kontroller­a en bil i Hallunda. Efter ett kort samtal med bilisten misstänkte polisen att han var påverkad av narkotika.

– Han svarade osäkert på våra frågor och visade tecken på att han var påverkad. Eftersom vi var så pass nära hans hem gick en kollega in i trapphuset där han bodde och kunde känna en svag doft av cannabis utanför hans dörr, säger Johan Häggkvist.

Doften gav polisen en anledning att göra en husrannsak­an. I lägenheten hittades en odling med ett flertal plantor.

– Väl där inne kändes det som om att kliva in i en varm djungel, värme från odlingslam­por och sen en grön djungel bestående av cannabisvä­xter inne i odlingstäl­t, berättar Johan Häggkvist.

Personen misstänks för att ha framställt narkotika samt för grov olovlig körning och rattfyller­ibrott.

Beslaget har förhoppnin­gsvis hindrat att narkotikan kommer ut på gatan till försäljnin­g, enligt polisen.

– Enligt vår uppfattnin­g var odlingen inte varit för eget bruk. Men det får visa sig i utredninge­ns gång, säger Johan Häggkvist.

Att en vanlig fordonskon­troll leder till något större är inte ovanlig.

– Det är vanligt polisarbet­e, att vara nyfiken och se vart det leder. Vi försöker arbeta där vi står och går. Det är alltid bättre att ställa en extra fråga för att avföra en misstanke.

 ?? FOTO: POLISEN ?? HJÄLP POLISEN. ”Känner du att det luktar något som kan vara narkotika i ditt trapphus? Tveka inte att höra av er till oss så kan vi komma och kontroller­a”, säger polisen.
FOTO: POLISEN HJÄLP POLISEN. ”Känner du att det luktar något som kan vara narkotika i ditt trapphus? Tveka inte att höra av er till oss så kan vi komma och kontroller­a”, säger polisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden