Mitt i Botkyrka

Celéste från Alby fick Bard att jubla

- Anna Sjögren

Stående ovationer från publiken. Sittdans och storgråt från juryn. Efter sitt uppträdand­e i fredags gick Celéste Domingos vidare i TV4:s talangtävl­ing. Hon passade också på att hylla sin lillebror som hjälpt henne att våga satsa på musiken. Jag såg att Bard gav mig en standing ovation!? Där flög luften ur lungorna ut. Alla mörka tankar jag haft - det var inte ens värt det!

Det är svårt att kalla Celéste Domingos framträdan­de i Talang förra fredagen för något annat än en succé. När hon körde sin egenskrivn­a r’nb-låt ”Outra vez mas” fick hon publiken att jubla och jurymedlem­men Alexander Bard sittdansad­e till hennes rap.

Efteråt rev hon ner applå- der från publiken och juryn och Bard, som hon varit rädd f ör i nför uppträdand­et, sprang upp på scenen och hyllade henne.

– Under hela låten kollade jag inte på juryn. När jag tog den sista tonen, då låten tog slut kollade jag på dem. Då såg jag att Bard gav mig en standing ovation!? Där flög luften ur lungorna ut. Alla mörka tankar jag haft - det var inte ens värt det! Det kändes som en dröm att Bard sprang upp på scenen, säger Celéste.

”Avgörande ögonblick”

Hon beskriver det som ett avgörande ögonblick.

– Det var då jag verkligen började tro på mig själv. Jag har haft rätt dåligt självför- troende och lyssnar inte när folk ger mig komplimang­er, men nu fick jag verkligen ett erkännande.

Hoppat av studierna

I höstas när vi träffade Celéste, 23, hade hon precis släppt sin första singel. Samtidigt pluggade hon till sjuksköter­ska och jobbade på förskola. Nu har hon hoppat av studierna och bestämt sig för att satsa allt på musiken. Snart släpper hon nytt.

Att följa sin passion är läskigt, spännande och roligt.

– Du kan välja att gå garantiväg­en och plugga till ett yrke, men du vet inte om du kommer att vara lycklig. På den här vägen vet jag att kommer stöta på hinder men jag kommer vara lycklig.

I sitt inslag berättade Celéste om sin lillebror Jeremias och hur han fått henne att tro på sig själv och våga satsa på musiken. Både publik och jury rördes till tårar. Jurymedlem­men LaGaylia Fraser var så rörd att hon inte fick fram ett ord.

– Han förstår mina tankar, vad jag känner. Det var en bra chans att tacka honom. Bianca Ingrosso började ju gråta och många andra har hört av sig och sagt att de älskar den syskonkärl­eken vi har. Jag tror att folk kan relatera till det.

Hennes lillebror Jeremias kallades också ut på scenen av Alexander Bard.

– Bard sa till min lillebror att han är en talang på att hitta talanger, så det var en bekräftels­e för honom också, berättar Celéste.

Det blev ett enhälligt ”JA!” från juryn och i slutet av februari får hon veta om hon går vidare i tävlingen.

En självförtr­oende-boost

Men oavsett hur det går har tävlingen har betytt mycket för henne. En boost för självförtr­oendet och en första känsla av hur det är att vara känd efter att ha synts i tvrutan på bästa sändningst­id. Många har hört av sig både på sociala medier och irl.

– Folk känner igen mig på stan, småbarn har kommit fram och sagt att jag är grym och jag har fått kommentare­r nere på affären i Alby. En flicka skrev till mig att jag inspirerar svarta tjejer i förorten, det kändes häftigt, säger Celéste.

Och när hon var på sin lillebrors basketmatc­h med hennes gamla klubb JKS Basket i Bredäng i helgen fick både hon och lillebror stående ovationer i hallen.

– Det kändes fint med stödet från hemorten!

 ??  ??
 ?? FOTO: ANNA SJÖGREN ?? SATSAR ALLT. Albybon Celéste Domingos satsar helhjärtat på musiken nu.
FOTO: ANNA SJÖGREN SATSAR ALLT. Albybon Celéste Domingos satsar helhjärtat på musiken nu.
 ?? FOTO: JALLE FOTOGRAF/TV4 ?? TALANG. Det blev ”JA!” från alla i juryn efter Celéstes framträdan­de.
FOTO: JALLE FOTOGRAF/TV4 TALANG. Det blev ”JA!” från alla i juryn efter Celéstes framträdan­de.
 ?? FOTO: TV4 ?? SYSKONKÄRL­EK. Celéstes bror Jeremias har hjälpt henne att våga satsa på musiken. han fick också beröm på scenen av Alexander Bard.
FOTO: TV4 SYSKONKÄRL­EK. Celéstes bror Jeremias har hjälpt henne att våga satsa på musiken. han fick också beröm på scenen av Alexander Bard.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden