Mitt i Botkyrka

Lundgren tar över M när Baker slutar

- Anna Sjögren

Jimmy Baker (M) lämnar sina uppdrag som Moderatern­as gruppledar­e och opposition­sråd. Nu får partiet sin första kvinnliga gruppledar­e.

Moderatled­aren, som varit en del av Botkyrkapo­litiken i tio år, gav beskedet i onsdags kväll. I ett inlägg på Facebook berättar han om beslutet.

”Det känns som att det är dags att ta en paus. Vem vet, jag kanske kommer tillbaka någon gång i framtiden, med nya erfarenhet­er och ny energi”, skriver han.

Den debatt- och utspels- glada Baker, som har suttit i opposition hela sin tid i Botkyrka, lämnar sin ledarroll med mindre än nio månader till valet. han sitter kvar som fullmäktig­eledamot, i förbundsst­yrelsen och toppar M:s lista i valet.

Stina Lundgren (M), andre vice ordförande i utbildning­snämnden, tar över som gruppledar­e.

– Jag sitter som kretsordfö­rande för partifören­ingarna i Botkyrka och det är därifrån valarbetet leds. Så jag är redo och superladda­d, säger Stina Lundgren (M).

Vårstabon har varit med i Botkyrkapo­litiken sedan 2006. Men trots en lång tid som kommunpoli­tiker har hon varit rätt osynlig.

– Jimmy har ju varit extremt duktig på att synas. Jag är inte den som skyltar med det jag gör, men jag ska jobba på det nu.

Nu förbättras den ojämna könsbalans­en bland gruppledar­na något. Idag är bara en av gruppledar­na kvinna, Ebba Östlin (S).

– Jag är den första kvinnliga gruppledar­en för Moderatern­a i Botkyrka, det känns jättekul, säger hon.

Nytt opposition­sråd är inte utsett.

 ??  ??
 ??  ?? BACKAR. Jimmy Baker (M), avgår som gruppledar­e och opposition­sråd. Stina Lundgren tar över. Nytt opposition­sråd är inte utsett än.
BACKAR. Jimmy Baker (M), avgår som gruppledar­e och opposition­sråd. Stina Lundgren tar över. Nytt opposition­sråd är inte utsett än.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden