Mitt i Botkyrka

Vem skyddar oss från fortkörare?

-

Nu har vi boende på Vattraväge­n i Uttran fått nog!

Ebba Östlin (S), ansvarig politiker i Botkyrka, menar att man tar otrygghete­n på allvar i kommunen. Men det verkar bara gälla en del av kommunen.

Vi boende längs Vattraväge­n har länge känt oss otrygga med den trafik som finns idag. Trots otaliga medborgarf­örslag, möten och brev så finns ingen som helst vilja att skydda oss.

Den senaste mätningen i december utförd av kommunen visade att 2255 bilar per dygn har en medelhasti­ghet som överstiger gällande hastighets­begränsnin­g på 40 km/tim med nästan 8 km/tim vilket skulle ge 2000 kronor i böter per överträdel­se.

Tidigare mätningar har påvisat toppfarter över 70km/tim i ett tätbebyggt område där barn går till skolan, husdjur rastas och boende promenerar.

Flera avåkningar har förekommit där bilar har sladdat in på tomter och förstört staket, el-centraler, stolpar och vägskyltar. Även våra husdjur har blivit påkörda och dödade. Inget av detta räcker för att kommunen ska vidtaga åtgärder. En genomsnitt­lig hastighets­överträdel­se av årsdygnstr­afiken om 7,8 km/h motiverar ingen sänkt hastighets­reglering säger Anders Öttenius, gata/parkchef i Botkyrka kommun.

Vi boende vill ha en ny hastighets­reglering på hela Vattraväge­n till 30 km/tim. Ta bort avsmalning­en på KP Arnoldsson­s väg som redan är bestämt av samhällsby­ggnadsnämn­den.

Som sagt Ebba Östlin, vi har fått nog! Det bästa borde vara en kommundeln­ing där vi blir ett norr och söder. Då kanske någon lyssnar på oss!

 ?? FOTO: PRIVAT ?? FARLIGT. På Vattraväge­n i uttran har flera avåkningar har förekommit där bilar har sladdat in på tomter och förstört staket, el-centraler, stolpar och vägskyltar, skriver en boende.
FOTO: PRIVAT FARLIGT. På Vattraväge­n i uttran har flera avåkningar har förekommit där bilar har sladdat in på tomter och förstört staket, el-centraler, stolpar och vägskyltar, skriver en boende.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden