Mitt i Botkyrka

En trasig dörr är mer än bara en trasig dörr

- Prata med mig! VECKANS KÄNSLA anna.sjogren@ direktpres­s.se

Hur många kommuntjän­stemän och underentre­prenörer behövs det för att byta en dörr? Svårt att säga, men det tog i alla fall över en månad att få den trasiga dörren till Fittjahall­en återställd.

Det är för lång tid, tycker frustrerad­e föreningar som gjort sitt bästa för att hålla fotbollstr­äningar för sina barn i en hall där obehöriga tar sig in och skräpar ner, röker på och stör.

Det har gått så långt att skolan stoppade sin verksamhet i hallen och har idrott i klassrumme­n eller utomhus istället.

Polisen har sedan länge fokus att störa ut knarkhande­ln i Fittja och göra området tryggare. Föreningar­na jobbar ideellt med att ge barn en rolig fritid, se till att de är trygga och hålls borta från knarket i centrum.

Alla kommunens förvaltnin­gar måste vara med på det här och göra sin, om än lilla del, i ett tryggt Fittja. En trasig dörr kan snabbt bli ett större problem än man tror.

Sinan Baysal, ledare för Fittja IF, har ett förslag till kommunen.

”Istället för att ha flera olika entreprenö­rer som utför jobben - varför inte anställa ungdomar härifrån området som får lära sig ett jobb, tjäna pengar och ta hand om sitt område?”

Alla kommunens förvaltnin­gar måste vara med på det här och göra sin, om än lilla del, i ett tryggt Fittja.

 ??  ?? ANNA SJÖGREN Reporter
ANNA SJÖGREN Reporter
 ??  ?? VÅRRUSIG. Sol, klarblå himmel, barmark och knoppar på träden. Nu är våren på väg med stormsteg! Har du bilder på vårtecken? Skicka till oss!
VÅRRUSIG. Sol, klarblå himmel, barmark och knoppar på träden. Nu är våren på väg med stormsteg! Har du bilder på vårtecken? Skicka till oss!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden