Mitt i Botkyrka

Cemîl tog titeln från The Mauler

-

Flemingsbe­rgs BJJstjärna Cemîl Karahan blev i helgen utsedd till årets förebild på svenska Kampsports­galan. En gren som inte ens världsstjä­rnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson kan slå honom i. Men vem skulle få stryk i ringen?

Vid årets Kamsportsg­ala på Berns den 17 mars ställdes Cemîl Karahan, mångfaldig EM- medaljör i brasilians­k jiu-jitsu, mot MMA-stjärnan Alexander Gustafsson, thai- boxaren Patricia Axling och armbrytare­n Fia Reisek. De var alla nominerade i kategorin årets förebild.

Engagerad för ungdomar

Och Cemîl, till vardags fritidsled­are på Annerstask­olan i Flemingsbe­rg, gick segrande ur striden. Han har länge engagerat sig för Flemingsbe­rgs unga. Bland annat har han varje vardagsmor­gon klockan 06 träning med skolungdom­ar innan skolan.

Varför är det så viktigt att hjälpa Flemingsbe­rgs unga?

– Det har varit en själv- klarhet att ge tillbaka. Det borde alla vuxna göra som har chansen. Någonstans är det också så att min generation har bidragit till destruktiv­itet i området. Ungdomarna har sett det och fått en dålig bild av den äldre generation. Nu måste vi hjälpa dem på traven.

Hur känns det att vinna årets förebild?

– Jag hade inte velat vinna något annat pris. Det är drömmen att vara någons förebild, att man kan påverka någon annans liv till det bättre.

Hur känns det att vinna mot The Mauler?

– Jag trodde inte att jag skulle vinna. Sveriges stolthet, jag trodde det var omöjligt att slå honom. Några av mina elever skrev till mig innan att de var redo att kidnappa The Mauler om han skulle ha vunnit, säger han och skrattar.

Har du en chans mot The Mauler i ringen?

– Haha i ringen? Utan striking så hade j ag haft en chans, men om han fick slå då är det kört!

 ?? FOTO: HAMID ERSHAD SARABI ?? VINNARE. Cemîl Karahan tar emot utmärkelse­n årets förebild på Kampsports­galan.
FOTO: HAMID ERSHAD SARABI VINNARE. Cemîl Karahan tar emot utmärkelse­n årets förebild på Kampsports­galan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden