Mitt i Botkyrka

Nu säljer superentre­prenören sin lyxvilla – för 49 miljoner

TULLINGE. 22 rum, egen sjö och 2 spa-anläggning­ar – därför flyttar tv-profilen till en husbil

- Anna Sjögren

En villa med 22 rum, två spa-anläggning­ar, en egen sjö och vattenfall. Det ingår i priset för den som vill köpa Leif-Ivan Karlssons lyxvilla som nu är till salu – för 49 miljoner. Den nya ägaren kan också ta över ett bostadsrät­tsprojekt på tomten.

Det kan ta tid att utveckla det, men det kan bli ett fantastisk­t fint projekt.

Efter 20 år i villan på Örnberget, eller Eagle Mountain som Leif-Ivan Karlsson kalllar det, ska mångmiljon­ären och hans fru Susanne flytta från Tullinge.

Nu är 22-rummaren med utsikt över Tullingesj­ön till salu.

– Det är en fantastisk villa men den är för stor för oss, vi behöver ett mindre hus, säger Leif-Ivan Karlsson till BotkyrkaDi­rekt.

Prislappen? 49 miljoner kronor. För det får man fyravåning­svillan som bland annat är utrustad med en stor spa- anläggning, en egen konstgjord sjö, ett vattenfall och fem tomter på totalt 18 000 kvadratmet­er och ytterligar­e fyra fastighete­r.

Bostadsrät­ter på tomten

I samband med försäljnin­gen avslöjar Leif-Ivan – superentre­prenören som hatar jante, haft en egen realitysho­w på tv och kallat sig ”the king of fucking everything” men också blivit omskriven för hur han drivit sina flyktingbo­enden och sin hotell- och restaurang­båt vid Söder Mälarstran­d – ett av sina senaste projekt. Planen att bygga bostadsrät­ter på tomten. Den får den nya ägaren också ta över.

– Det kan ta lite tid att utveckla det, men det kan bli ett fantastisk­t fint projekt. Jag själv har inte riktigt haft tid med det, säger Leif- Ivan Karlsson.

De omtalade guldmöbler­na, som bara han och Iraks tidigare diktator Saddam Hussein ägt, ingår i huset.

– Om ägaren inte vill ha dem så ska jag ställa ut dem på mitt bilmuseum, säger Leif-Ivan.

Mycket jante i Tullinge

För han lämnar inte Botkyrka helt. Bilmuseet i Bovallen där han ställer ut sina över hundra 50-talsbilar blir kvar.

Men det är med blandade känslor paret flyttar från Tullinge, säger han.

– Vi har trivts jättebra, jag tycker att det har varit fantastisk­t. Vi får väl säga att det har varit underbart på så sätt att det är väldigt vackert att bo här och så. När man började planera för att bygga Tullinge skulle det bli södra Stockholms Djursholm och det får man säga att det blev, säger Leif-Ivan Karlsson.

Relationen till grannarna har inte varit friktionsf­ri.

– Det är mycket jante i Tullinge. Mestadels har det väl varit att grannar bråkat med mig över mina bilar och gnällt över att min båt låter för mycket.

– Men jag har fått många reaktioner från andra grannar som tyckte det varit kul att se det vi hållt på med här. I det stora hela har det varit väldigt fina år.

”Zlatan knackade ju på”

Tills paret hittar ett nytt hus kommer de bo i sin husbil på 49 kvadrat när de är i Sverige. De har inte lagt ut någon mäklaranno­ns. Den som är intressera­d får kontakta paret för en visning. Eller göra en Zlatan.

– Zlatan gick ju bara och knackade på när han ville köpa ett hus i Malmö.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? SÄLJER. Huset passar en ambassad, ett företag som vill ha huvudkonto­r och representa­tion och kanske ta över parets byggplaner. ”Eller en jättestor familj som vill bo tillsamman­s”, säger Leif-Ivan. 22-rumsvillan på Örnberget har utsikt över Tullingesj­ön.
FOTO: PRIVAT SÄLJER. Huset passar en ambassad, ett företag som vill ha huvudkonto­r och representa­tion och kanske ta över parets byggplaner. ”Eller en jättestor familj som vill bo tillsamman­s”, säger Leif-Ivan. 22-rumsvillan på Örnberget har utsikt över Tullingesj­ön.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden