Mitt i Botkyrka

Fittja IF rusade rakt upp i fyran

För tredje året i rad går Fittja IF raka vägen vidare till nästa division. Men klubbordfö­rande Sinan Baysal siktar ännu högre – mot Europanivå. – En del skulle kanske kalla mig galen, men ingenting är omöjligt.

- Anja Löfman

Vi har inte dominerat helt, men jag skulle säga att vi är de som har skapat flest målchanser.

Fittja IF har säkrat sin plats i division fyra, det blev klart när Kongo United förlorade sin match mot Essinge IK förra fredagen. Redan när Fittja IF vann med 5-3 mot Kongo United började de se nästa division närma sig.

– Det var en tuff, men rolig match. Jag skulle säga att det var bästa segern den här säsongen. Killarna har verkligen gjort jättebra ifrån sig, säger Sinan Baysal, klub- bordförand­e och tränare för Fittja IF.

Segeltorp IF ligger för tillfället i topp i divisionen, men i år ser situatione­n ut så att två topplag i division fem kan avancera.

– Vi har inte dominerat helt, men jag skulle säga att vi är de som har skapat flest målchanser. Sedan har vi lite att jobba med när det kommer till avslut, säger Sinan Baysal.

Än är säsongen inte över. Fittja IF spelar sin sista match den 6 oktober mot Segeltorps IF. Om Segeltorps IF förlorar sin nästa match, mot Stuvsta IF på lördag, har Fittja IF dessutom en chans att kamma hem förstaplat­sen och bli bäst i divisionen.

– Vi har redan bestämt oss för att vi kommer att vinna den här sista matchen. Och utan att överdriva så tror jag att vi kommer att vara 500 personer i publiken, säger Sinan Baysal.

Segeltorp IF lär dock ge ett tufft motstånd, hittills under säsongen har de inte förlorat en match.

”Bara ett verktyg”

För Sinan Baysal är fotbollen mycket mer än matcher. Det allra viktigaste tycker han är den sammanhåll­ning och delaktighe­t som laget har skapat.

– Det är såklart jättekul att vi går vidare till nästa division, men fotbollen är bara ett verktyg. Det allra viktigaste är att vi har skapat något för området. Vi har fyllt ett rum som har stått tomt hos de här killarna, vi har skapat en familjekän­sla, säger han.

Siktar mot Europa

Sinan Baysal ser ljust på lagets framtid.

– Vi har stora ambitioner – vi ska till Europanivå. En del skulle kanske kalla mig galen, men i ngenting är omöjligt. Först och främst siktar vi såklart på att ta oss till division tre nästa år, säger han.

 ??  ??
 ?? FOTO: FITTJA IF/SARA RINGSTRÖM ?? SISTA RYCKET. Var med och heja fram Fittja IF till serievinst 6 oktober på hemmaplan mot Segeltorps IF. ”Jag tror att vi kommer att vara 500 personer i publiken”, säger tränaren Sinan Baysal.
FOTO: FITTJA IF/SARA RINGSTRÖM SISTA RYCKET. Var med och heja fram Fittja IF till serievinst 6 oktober på hemmaplan mot Segeltorps IF. ”Jag tror att vi kommer att vara 500 personer i publiken”, säger tränaren Sinan Baysal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden