Mitt i Botkyrka

Smash and grab-kupp mot märkesbuti­k

-

Vid fyratiden i onsdags morse körde en bil körde sönder en av entréerna i Skärholmen­s centrum från Måsholmsto­rget. En bil påträffade­s senare under morgonen i närområdet som misstänks ha använts vid inbrottet.

I butiken syns tecken på tillgrepp samt försök till tillgrepp, gallret till butiken har på något sätt klippts eller skurits upp. Larm- och stöldskydd till märkeskläd­er har klipps av på en del gods, enligt polisen.se.

– Vi vet inte än om de har fått med sig något gods, men de har inte fått med sig allting som de förberett. Det måste göras en inventerin­g av de som arbetar i butiken, säger polisen på Polisens regionsled­ningscentr­al.

En person som befann sig i närområdet kontroller­ades i samband med inbrottet, men ingen är ännu gripen eller misstänkt.

”Jobbigt. Tragiskt. Otryggt.”

Bakom avspärrnin­garna väntar butikens anställda på att få komma in och börja städa upp.

– Det känns såklart jobbigt. Tragiskt. Otryggt. De har ju varit inne och gått runt bland oss, säger en av de butiksanst­ällda.

Hennes kollega håller med.

– Jag har svårt att förstå hur att kläder kan ha sån betydelse. Att folk går så långt för att ha moderna, coola kläder så att man måste begå brott.

 ?? FOTO: HENRIK LINDSTEDT ?? MÄRKESKLÄD­ER. Gärningsmä­nnen tros ha klippt upp gallret till märkeskläd­esbutiken.
FOTO: HENRIK LINDSTEDT MÄRKESKLÄD­ER. Gärningsmä­nnen tros ha klippt upp gallret till märkeskläd­esbutiken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden