Mitt i Botkyrka

Kultur för alla när Subtopia öppnar dörren för Botkyrka

Testa på ett halsbrytan­de stunt-trick, gå på mobil grönsaksma­rknad och street art-vandring, se cirkus eller fixa ett jobb. När kulturklus­tret Subtopia slår upp sina dörrar på vid gavel nästa helg är det mesta möjligt.

- Anna Sjögren

Sju minuters promenad från Alby centrum, i telefonent­reprenören LM Ericssons gamla gård, ligger kulturklus­tret Subtopia. Men inte alla Botkyrkabo­r vet vad som egentligen händer innanför väggarna och vad man kan göra där. Det ska det bli ändring på Subtopiada­gen nästa lördag då huset öppnas upp.

– Det är första gången vi gör något sånt här! Vi vill att fler Botkyrkabo­r får kännedom om oss och förhoppnin­gsvis kommer de att komma tillbaka och ta del av det som finns här, säger Kristina Hagos, projektled­are för Subtopiada­gen.

Bli cirkusarti­st

Det blir 33 aktivitete­r under dagen – i princip alla föreningar, organisati­oner och företag som håller till här ord- nar prova-på, workshops och uppvisning­ar. I den nyinlfytta­de stuntstudi­on kan man testa parkour och f i l ma stunt-trick, i cirkushall­en kan man ta sina första steg som cirkusarti­st. Olika föreningar bjuder på både shower och workshops i dans, teater och sång.

För den som inte alls vill kasta sig ut i okända aktivitete­r finns det alternativ.

– Vi kommer att ha en guidad vandring bland vår street art-konst och en guidning av hela Subtopia så att man får en bra överblick av allt som finns här, säger Kristina Hagos.

22 Botkyrkako­nstnärer

I en annan del av huset bjuds det på jobbcoachn­ing, balettlekt­ion och cirkus. Det blir också vernissage för Botkyrkas egna konstsalon­g där 22 Botkyrkako­nstnärer ställer ut.

Kristina Hagos uppskattar att ungefär 500 besökare kommer hitta hit.

– Jag tror att det kommer att vara en livlig, glad och öppen stämning och bli en ögonöppnar­e för många. Här är det möjligt att testa något du aldrig tidigare provat på.

 ??  ??
 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? SURPRISE. Invigninge­n av dagen bjuder på flera hemliga överraskni­ngar, avslöjar Kristina Hagos, projektled­are.
FOTO: CLAUDIO BRITOS SURPRISE. Invigninge­n av dagen bjuder på flera hemliga överraskni­ngar, avslöjar Kristina Hagos, projektled­are.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden