Mitt i Botkyrka

Ni svek väljarna för att få makten

-

Vad tror ni C, L och KD? Att de alliansväl­jare som röstat på ert parti och hoppats på att alliansen skulle vinna och genomföra ett maktskifte i Botkyrka genom att rösta på ett borgerligt parti? Eller vad de trodde var ett borgerligt parti i valet?

Det var ju inget som ni berättade för oss väljare inför valet att ni tänkte er ett samarbete med S efter valet, i stället för att vara ett allianspar­ti och genomföra ett maktskifte? Detta att nu efter valet ingå i en S-konstellat­ion är i högsta grad ett stort svek mot de väljare som röstat på ert parti. Att ni svek era väljare i detta val, spelar ingen roll vilken anledning.

Detta kommer att ligga er till last inför nästa val, det är helt säkert och vi väljare och medborgare kommer att påminna er inför nästa val om just detta svek.

Ni gemensamt borde ha tänkt denna tanke och informerat era väljare innan valet så de hade fått en chans att välja ert parti eller något annat parti om detta inte passat väljarna som nu röstat på er!

Samma sak med Socialdemo­kraterna, de borde sagt att de ville samregera med alliansen utifall de inte får egen majoritet i kommunen.

Det räcker inte med att säga att blockpolit­iken är död och man måste ha samarbete över blockgräns­erna. Detta är ett stort svek även mot S-väljare!

Och varför valde ni i alliansen att bryta alliansen i Botkyrka 2018? Var det enbart en ekonomisk fråga för er egen plånbok, samt att äntligen efter 24 år få vara med att bestämma i vår kommun istället för att ha egen majoritet? Men då måste man ju kompromiss­a om man inte är största partiet/partierna.

Men utåt sett ser det illa ut för er som bryter upp alliansen för att få mer makt själva.

Inte bra alls gentemot oss väljare.

 ?? FOTO: ARKIVBILD ?? "SVEK". C, L och KD borde ha förvarnat väljarna om att de var beredda att ingå koalition med S, tycker insändarsk­ribenten.
FOTO: ARKIVBILD "SVEK". C, L och KD borde ha förvarnat väljarna om att de var beredda att ingå koalition med S, tycker insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden