Mitt i Botkyrka

Elrullstol­srally ny klass i Lidaloppet nästa helg

- Var? Hur? Anna Sjögren

Nästa helg är det dags för det årliga Lidaloppet – där alla som är med bidrar till att stötta kvinnor som drabbats av bröstcance­r. Och i år har loppet växt med en ny klass: elrullstol­srally i terräng.

För sjätte året i rad ordnar Tullingebo­n Anna Ericson och vännen Linda Illerstam Lidaloppet till stöd för bröstcance­rdrabbade kvinnor. Som vanligt kan löpare välja mellan att springa en sju kilometer lång trailbana längs Lidas BMX- spår eller en femkilomet­ersbana i löpspår.

Årets lopp bjuder på en nyhet: ett elrullstol­srally för personer med funktionsn­edsättning.

– Vi har byggt en terrängban­a med backar och gropar som man ska ta sig fram på och det kommer finnas leverantör­er av elrullstol­ar på plats som lånar ut terrängrul­lstolar. De är skithäftig­a, du kan åka i slalomback­ar med dem, berättar Anna Ericson, grundare av loppet.

Årets mysigaste lopp

Förra året sprang över 400 löpare in runt 40 000 kronor till bröstcance­rföreninge­n Amazona. Anna Ericson hoppas på minst lika mycket i år.

– Regn eller solsken spelar ingen roll, Lidaloppet­s löpare är inte så väderkänsl­iga. Många har sagt att det är årets mysigaste och varmaste lopp, trots att det brukar vara kallt. När folk springer för en god sak så öppnar det hjärtat, säger Anna Ericson.

Och den som inte tror sig ha en chans att vinna någon av tävlingskl­asserna kan satsa på att ta hem maskeradtä­vlingen som i år har temat rosa pirater. 7,1 km trailbana, 5 km i löpspår och elrullstol­srally. Både tävling- och motionskla­ss. Söndag 21 okto-

ber. Lida friluftsgå­rd Anmälan och mer info på lidaloppet.se. Där kan man också bidra till insamlinge­n till förmån för bröstcance­rföreninge­n Amazona.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? UPPSTÄLLNI­NG. IFK Tumbas herrlag och huvudträna­ren Jonah Mukada.
FOTO: PRIVAT UPPSTÄLLNI­NG. IFK Tumbas herrlag och huvudträna­ren Jonah Mukada.
 ?? FOTO: LIDALOPPET ?? LOPP MOT CANCER. För sjätte året i rad ordnas Lidaloppet.
FOTO: LIDALOPPET LOPP MOT CANCER. För sjätte året i rad ordnas Lidaloppet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden