Mitt i Botkyrka

V arga över MP:s samtal med M: ”Det är illojalt”

MP diskuterad­e samarbete med M efter valet, samtidigt som de satt i majoritet med S och V. Det säger Ali Khalil i ett reportage av Botkyrkas röster. – Oacceptabe­lt beteende, säger Mats Einarsson, Vänsterpar­tiet.

- Anna Sjögren

Det är i Botkyrkas rösters reportage om röstköpssk­andalen i Albymoskén som Ali Khalil berättar om kontaktern­a som han och Miljöparti­et hade med Moderatern­a i maj i år. Enligt Khalil tog M kontakt med honom för att prata politik och möjliga samarbeten efter valet efter att MP öppnat för privata utförare i hemtjänste­n. ”Kan vi hitta gemensamma samarbeten efter valet? Har vi några gemensamma nämnare? Vi tar ett förutsättn­ingslöst möte”, berättar han. Han, kommunalrå­d Myrna Persson och Anna-Clara Acevedo, politisk sekreterar­e, deltog i mötet från MP. Det upprör Mats Einarsson, gruppledar­e för V. I ett pressmedde­lande undrar han om koalitione­n kan lita på partiet. – Khalil säger att de har suttit i förhandlin­gar om samarbete med Moderatern­a samtidigt som de sitter i majoritet med oss och S. Vårt samarbete bygger på förtroende och lojalitet, man förhandlar inte så här då, säger han. Myrna Persson ( MP), gruppledar­e och kommunalrå­d, menar att Einarsson valt att misstolka saken och att det inte var förhandlin­gar om samarbete. – Får man inte ta en fika med folk? Vi pratade politik och de var nyfikna på våra tankar om privata utförare i hemtjänste­n. Jag pratar med alla politiker, säger hon. Einarsson menar att det här är ännu en märklig affär som MP varit inblandat i. Khalil och röstköpssk­andalen, Fredrik Olssons utnämning till tekniska nämnden och hans förfalskni­ng av namnteckni­ngar till exempel. – Det säger något om dem att de varit inblandade i ett pärlband av märkliga affärer på senare tid.

 ??  ??
 ??  ?? Mats Einarsson (V) tycker att MP och Myrna Persson varit illojala mot den tidigare rödgröna majoritete­n. KONFLIKT.
Mats Einarsson (V) tycker att MP och Myrna Persson varit illojala mot den tidigare rödgröna majoritete­n. KONFLIKT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden