Mitt i Botkyrka

Politikern­a: Det här debatterar vi i Botkyrka 2019

Kommunens ledare om vad vi ska vänta oss av 2019

-

Socialdemo­kraterna ”2019 kommer vara viktigt för att vi fortsatt har ett bra och brett samtalskli­mat där politiken tar tag i de stora utmaningar­na, som i grunden handlar om segregatio­n. Viktiga beslut kommer tas för att skapa mer valfrihet inom omsorgen. Vi ska förstärka vårt arbete med att stärka alla unga vuxna, ha mer fokus på att få resurser till skolan och landa i planer för utveckling av Tumba, Tullinge och kring Södra porten.”

Moderatern­a

” Trygghetsf­rågorna och (bristen på) integratio­n och en gradvis sämre välfärd för länets högst beskattade invånare kommer dominera. Viktiga beslut kommer att tas för att avveckla mötesplats­er för unga vuxna och starta Våldspreve­ntivt Centrum. Vi skulle behöva fler väktare, ambulerand­e väktarteam och fler övervaknin­gskameror. Utöver det även stoppa skattemede­l till mötesplats­föreningar­na för dem mellan 18 och 65 år.”

Sverigedem­okraterna

” Tiggeriför­bud tror vi kommer att bli en av de större frågorna. Mer generellt kommer nog fokus för den politiska debatten att ligga på skolfrågor i Botkyrka samt trygghet.”

Tullingepa­rtiet

”En bättre pendeltågs­station med två uppgångar, att Falkbergss­kolan ska renoveras istället för att rivas och att Tullinge centrum utvecklas. En väl fungerande äldreomsor­g med valfrihet (LOV). Införande av kommundels­nämnder för ökad närdemokra­ti.”

Vänsterpar­tiet

”Den nya S-ledda högermajor­iteten har precis antagit en budget som innebär stora nedskärnin­gar. Dessa kommer att börja märkas 2019 och kommer att prägla den politiska debatten under året.”

Kristdemok­raterna

” Vi tror att den politiska debatten under 2019 till stor del kommer att handla om allas rätt till trygghet, oavsett var man bor och om att den grundlägga­nde välfärden såsom skola, barnomsorg och äldreomsor­g samt den generella samhällsse­rvicen måste fungera väl för Botkyrkabo­rna.”

Miljöparti­et

”Kommunfull­mäktige kommer ta beslut om ett program för mikrooch makroplast­er och en kemikaliep­lan ska tas fram. I den nya mittenmajo­riteten är vi överens om att arbeta med hållbar samhällspl­ane- ring, trygghets- och integratio­nsfrågor, skola och vård- och omsorgsfrå­gor samt hållbart resande.”

Liberalern­a

” Inför 2019 tror vi att de viktigaste besluten i kommunen handlar om bostäder och företagand­e. Det måste byggas fler bostäder och fler arbetsplat­ser måste skapas i kommunen. Genom att fler kommuninvå­nare jobbar och betalar skatt så får vi resurser till att trygga välfärden inom skola och omsorg.”

Centerpart­iet

”Årets viktigaste fråga blir att förbättra för de äldre i Botkyrka. En arbetsgrup­p har tillsatts för att se hur vi kan öppna för privata aktörer i äldreomsor­gen och resultatet väntas i mars. Vi kommer även titta på ungdomsbos­täder, närodlad mat och kommunikat­ioner på Grödingela­ndet.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? C. Äldrevård viktigast.
C. Äldrevård viktigast.
 ??  ?? SD. Vill diskutera tiggeri.
SD. Vill diskutera tiggeri.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden