Mitt i Botkyrka

Ny SL-app

visar var försenade tågen är någonstans

- Stella Papapanagi­otou stella.papapanagi­otou@direktpres­s.se

STOCKHOLM

I höstas startade MTR och SL den gemensamma sajten pendelkoll.se där resenärer kan få realtidsin­formation om var pendeltåge­n befinner sig. Nu lanseras även en app som är särkilt framtagen för pendeltågs­resenärern­as behov. – Man kan prenumera på olika resor som man själv ställer in. Blir det någon försening så får man en pushnotis om det, säger Elin Lindström på Storstock- holms lokaltrafi­ks presstjäns­t. Varför riktar ni er främst till pendeltågs­resenärer? – De har ofta längre resvägar, färre avgångar och kan ha svårare att hitta alternativ­a resvägar. Men appen fungerar för alla trafikslag och går lika bra att använda för till exempel tunnelbana och bussar, säger Elin Lindström.

Reseplaner­are

I appen finns också en reseplaner­are, som bygger på ett annat system än det som finns i SL-appen, berättar hon. – Den bygger på Google maps vilket innebär att man kan söka resor från platser och kommersiel­la lokaler som till exempel en restaurang, säger Elin Lindström. Under året ska SL göra en miljonsatn­ing på sina digitala kanaler, bland annat ska man kunna köpa periodbilj­etter i den gamla SL-appen. Tidigare har man endast kunnat köpa enkelbilje­tter med telefonen och då till ett högre pris än via reskassa på SL-kortet. Andra förändinga­r som är att vänta under året är att man ska kunna betala enkelresor genom att blippa sitt vanliga kontokort på bussen och i tågspärrar­na. Appen heter Myheadsapp och kan redan nu laddas ner både i Appstore och Google play.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? FÖR PENDLARE. Den nya reseappen är särskilt framtagen för pendeltågs­resenärern­as behov men fungerar för alla trafikslag.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON FÖR PENDLARE. Den nya reseappen är särskilt framtagen för pendeltågs­resenärern­as behov men fungerar för alla trafikslag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden