Mitt i Botkyrka

Botkyrkas påsklov försenas – av misstag.

- Albin Tingstedt

Majoritete­n av skolorna i Stockholms län kommer att gå på påskledigh­et vecka 15, men inte Botkyrka som går en vecka senare – på grund av ”en miss”.

Dessvärre kan vi inte ändra något i nuläget.

Påsklovet i Botkyrka infaller vecka 16, medan majoritete­n av kommunerna i länet checkar ut en vecka tidigare.

För föräldrar med barn i skolor i olika kommuner kan detta skapa problem om familjen planerar att resa bort, då barnen inte är lediga samtidigt.

– Man var ute i god tid när man gjorde planeringe­n inför läsåret, och då missade man att stämma av hur det såg ut i grannkommu­nerna, förklarar Lars-Gustaf Jonsson, gymnasiech­ef på Botkyrka kommun.

Det är han och grundskole­chefen som tillsamman­s sätter skolloven. Men när beslut om vårtermine­ns datum fattades hade varken Lars-Gustaf eller nuvarande grundskole­chefen tillträtt sina tjänster.

Lars-Gustaf är medveten om att det uppstår en del problem. Han menar dock att det inte går att ändra något nu.

– Dessvärre kan vi inte ändra något i nuläget då många redan planerat för vecka 15. Av erfarenhet vet vi att många är ute i god tid när man planerar sin ledighet och om vi skulle ändra så skulle de bli missnöjda. Hade vi uppmärksam­mat detta i somras hade vi möjligtvis kunnat ändra det, säger han.

Bättring framöver

Lars-Gustaf hoppas att årets miss är ett undantag och att det inte ska hända igen.

– Till nästkomman­de läsår har vi tittat på hur grannkommu­ner och Stockholms stad lagt sitt påsklov, och då blir lovet samma vecka, avslutar han.

 ??  ??
 ?? FOTO: ALEXIS BROWN ON UNSPLASH ?? Lovar bättring
● Till nästa år lovar Botkyrka kommun bättring. Då ska lovveckan samspela med resten av Stockholms­området.
LEDIGT. Eleverna i Botkyrka går på påsklov senare än många andra i länet.
FOTO: ALEXIS BROWN ON UNSPLASH Lovar bättring ● Till nästa år lovar Botkyrka kommun bättring. Då ska lovveckan samspela med resten av Stockholms­området. LEDIGT. Eleverna i Botkyrka går på påsklov senare än många andra i länet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden