Mitt i Botkyrka

Tre skjutna på en vecka i Huddinge

- Rósanna Róbertsdót­tir

En man sköts till döds i Kungens kurva på lördagen. På tisdagen samma vecka skadades en man allvarligt i en skjutning i Skogås.

Finns det kameror, finns det tips?

Förra tisdagen sköts en man i ett bostadsomr­åde i Skogås. Mannen fördes till sjukhus allvarligt skadad. En man greps i området och har anhållits på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Han är också misstänkt för ett grovt rån i området tidigare samma dag.

Man sköts till döds

På lördagen, knappt en vecka senare, avlossades skott från en bil in i en annan på en bensinstat­ion intill Ikea i Kungens kurva. Tre personer satt i bilen och en man och en kvinna, båda i 25-årsåldern, fördes skadade till sjukhus. Mannen dog av sina skador.

En man i 25-årsåldern hemmahöran­de söder om Stockholm greps samma kväll. I tisdags han, på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök. Misstänkta mordförsök­et gäller den skadade kvinnan och den tredje personen som satt i bilen.

– Vi samlar informatio­n just nu. Finns det kameror, finns det tips? säger Towe Hägg på polisens regionledn­ingscentra­l.

Tidigare samma dag inträffade en skottlossn­ing på en bensinstat­ion i Fittja, inte långt från Kungens kurva, men ingen tros ha skadats och ingen har gripits.

Flera medier har rapportera­t om att det kan finnas kopplingar till en konflikt mellan kriminella gäng i området, finns det en sådan koppling?

– Jag vet att vi tittar på det, säger Towe Hägg,

 ??  ?? SKOGÅS. På Fäbodvägen sköts en man vid 22-tiden på tisdagen.
SKOGÅS. På Fäbodvägen sköts en man vid 22-tiden på tisdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden