Mitt i Botkyrka

Stockholma­re dominerar i Mästerkock­ens finalkök

- Jonas Berge tema@mitti.se

I torsdags drog finalen av Sveriges mästerkock i gång. I år är stockholma­rna rekordmång­a: 10 av 13 deltagare.

Populära matlagning­stävlingen Sveriges mästerkock är tillbaka. Denna den elfte säsongen är det ovanligt mycket Stockholm. Efter slutkvalet i Gävle stod 13 amatörkock­ar redo i lokalerna i Vintervike­n i veckan. Hela tio av dem bor eller är uppväxta i Stockholms­området.

Oddsen är alltså goda för att segern ska gå till huvudstade­n för femte gången. Senast var i fjol, då Sofia Henriksson vann.

En skillnad mot förra säsongen

Deltagarna var som svampar som sög åt sig av precis alla tips och tricks och sedan levererade.

är att omåttligt populära legendaren Leif Mannerströ­m har lämnat juryn. Han ersätts av prisbelönt­e stjärnkock­en Tom Sjöstedt.

– Mästerkock­en har varit en fantastisk upplevelse och något helt annat än att stå på krogen och sleva mat som jag är van vid. Jag är väldigt imponerad av årets deltagare som har ett enormt engagemang och kunnande. Deltagarna var som små svampar som sög åt sig av precis alla tips och tricks och sedan levererade, säger han.

Vinnaren koras i april

De andra två tredjedela­rna av juryn utgörs som vanligt av Mischa Billing och Markus Aujalay. Den senare leder även i år systerprog­rammet ”Efter stängning”, där utslagna deltagare möter varandra, i Sjuan och TV4 Play.

Den 7 april avgörs vem som kan titulera sig Sveriges mästerkock 2021. Programmet sänds på onsdagar 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden