Mitt i Botkyrka

Tumba centrum ska få ny ägare under våren efter miljardaff­är

- SÅLT. Märta Lefvert marta.lefvert@mitti.se

Fastighete­rna erbjuder ett starkt kassaflöde.

Citycon säljer sina stadsdelsc­entrum i Tumba, Högdalen och Fruängen, för totalt 1,5 miljarder kronor. Köpare är fastighets­investerar­en Niam.

Tumba, Högdalen och Fruängens centrum får en ny ägare i vår. Fastighets­investerar­en Niam köper de tre centrumen för totalt 1,5 miljarder, av fastighets­bolaget Citycon.

”Bäkräftels­e på värdet”

I ett pressmedde­lande uppger Citycon att man tillvarata­git centrumens utveckling­spotential i många år genom att vara en aktiv fastighets­förvaltare. Det har varit ett strategisk­t arbete som man nu vill skörda frukten av.

– Försäljnin­gen är en bekräftels­e på värdet och attraktivi­teten för högkvalita­tiva nordiska fastighete­r hos investerar­e. Vi kommer att använda kapitaltil­lskottet för försäljnin­gen för att stärka vår balansräkn­ing i enlighet med vår strategi, kommentera­r koncernche­fen F. Scott Ball.

Niam ser köpet som ett bra sätt att utöka sitt fastighets­innehav.

– Fastighete­rna erbjuder ett starkt kassaflöde med en majoritet av hyresgäste­r inom livsmedel och annan stabil handel samt samhällsse­rvice och bostäder. Samtliga centrum ligger i direkt anslutning till spårbunden trafik och vi ser mycket fram emot att vidareutve­ckla dessa platser tillsamman­s med befintliga hyresgäste­r och de aktuella kommunerna, säger Daniel Andersson, Head of Acquisitio­ns Sweden i Niam i pressmedde­landet.

Försäljnin­gen väntas vara klar senast mars 2021.

Tumba centrum, i Botkyrka kommun, har 57 butiker/restaurang­er. Fruängen centrum, i Stockholms stad, har 26 butiker/restaurang­er. Högdalen centrum har 48 butiker/restaurang­er.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Tumba centrum i Botkyrka kommun kommer inte längre att ägas av Citycon.
FOTO: MOSTPHOTOS Tumba centrum i Botkyrka kommun kommer inte längre att ägas av Citycon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden