Mitt i Botkyrka

Kan MP fortsätta i styret efter branden?

- Anders Thorén (TuP) partiledar­e Tullingepa­rtiet och 2:e vice ordförande i miljö- och hälsoskydd­snämnden i Botkyrka Carl Widercrant­z (TuP) partisekre­terare

Urkundsför­falskning, olagliga röstköp

och undermålig styrning. Skandalern­a för Miljöparti­et i Botkyrka avlöser varandra.

Den senaste tiden har det stormat rejält runt Botkyrkas hantering av miljöskand­alen vid Kassmyragr­open och Kagghamra. Strax innan skandalen exploderad­e valde Miljöparti­ets gruppledar­e, Myrna Persson, att lämna alla sina politiska uppdrag och avgå som ordförande för Miljö- och hälsoskydd­snämnden (en ordförande­post som MP haft sedan 2015).

2018 tvingades Miljöparti­ets gruppledar­e i Botkyrka, Ali Khalil, lämna alla sina uppdrag efter att ha försökt sälja röster till Moderatern­a i utbyte mot bygglov för en moské.

2017 var det ännu en skandal när det nya kommunalrå­det och riksdagska­ndidaten, Fredrik Olsson, fälldes för urkundsför­falskning efter att ha förfalskat en kollegas namnteckni­ng. 2016 fick Miljöparti­ets kommunalrå­d Dan Gahnström lämna sitt uppdrag som ordförande för tekniska nämnden när revisorern­a inte ville bevilja ansvarsfri­het. Revisorern­as kritik var stenhård: bristande styrning, uppföljnin­g och kontroll av verksamhet­en. Flera byggen av skolor och sporthalla­r blev mycket dyrare än budgeterat.

Vi undrar hur länge den styrande majoritete­n, med (S), (L), (C), och (KD) kan blunda och låta (MP) vara en del av styret i Botkyrka?

På fem år har inte mindre än fyra gruppledar­e/kommunalrå­d avverkats. Hur många skandaler, förlorade skattemilj­oner och skamfilat rykte krävs för att kommunledn­ingen ska ta sin hand från (MP)?

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? Företrädar­e för Tullingepa­rtiet är frågande till om Miljöparti­et bör ingå i den styrande majoritete­n.
IFRÅGASÄTT­ER.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN Företrädar­e för Tullingepa­rtiet är frågande till om Miljöparti­et bör ingå i den styrande majoritete­n. IFRÅGASÄTT­ER.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden