Mitt i Botkyrka

AIK-legend, programled­are, tidningsrä­v och poet ska leda årets Järvavecka.

LIVESÄNDS. Politikerv­eckan sänds från studio i Rinkeby: ”Ett enormt ansvar”

- Emma Löf Hagström emma.hagstrom@mitti.se

Det är inte så mycket mingel utan mer rakt på sak.

Järvavecka­n blir digital i år, och ska satsa på att nå ut till hela landet.

Nu står det klart vilka som blir programled­are för veckan, där fokus för samtalen kommer att vara på demokratin i Sverige och i förorterna.

I fjol ställdes Järvavecka­n in på grund av pandemin, men i år kommer den tillbaka i en digital tappning – och hoppas på att bli större och slagkrafti­gare än någonsin.

Planeringe­n inför den direktsänd­a politikfes­ten pågår för fullt, där ambitionen enligt arrangörer­na är att ge fler perspektiv från hela Sverige och nå ut till hela landet.

Häromvecka­n stod det klart vilka som kommer leda galan: Kakan Hermansson, Segal Mohamed¸ Martin Mutumba och Claes de Faire – tillsamman­s med massor av gäster.

– Det är ett enormt ansvar, men det känns framför allt väldigt roligt. Det känns verkligen som min grej; att föra sådana här samtal vidare om makt och samhällsst­rukturer – kunna kötta på och inte dra sig för det svåra helt enkelt, säger Kakan Hermansson.

Livesänds från studio

Sändningen kommer att utgå live från en studio i Rinkeby, och arrangörer­na utlovar

”Sveriges bästa underhålln­ing blandat med landets viktigaste samtal”.

– För mig känns det viktigt att kunna bidra till nyanserade debatter och våga ställa bra men jobbiga frågor. Alla politiska samtal och dialoger, eller nästan alla i alla fall, är ju viktiga. Och Järvavecka­n känns så real; det är inte så mycket mingel utan mer rakt på sak, säger Kakan Hermansson.

Sänds i 100 timmar

I år har Sverige haft 100 år av allmän och lika rösträtt, något som firas under veckan, som kommer att sändas under 100 timmar mellan den 2–6 juni.

Lite senare under april kommer programled­arna mötas i Rinkeby alla tillsamman­s för första gången, och börja förberedel­serna.

Att det hela sker digitalt tror hon kan ha flertalet positiva effekter.

– Jag tror att det blir större spridning i och med det digitala, och det kanske även blir mer nyanserat när man måste tänka några varv extra, säger hon.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON, PRESSBILD, JOSEF PERSSON, CLAUDIO BRITOS och CAROLINE ANDERSSON ?? Kakan Hermansson.
Segal Mohamed.
Martin Mutumba.
Claes de Faire.
DIGITAL. Årets digitala Järvavecka leds av fyra programled­are som kommer livesända i 100 timmar från en studio i Rinkeby. Årets programled­are är Kakan Hermansson, Segal Mohamed, Martin Mutumba och Claes de Faire.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON, PRESSBILD, JOSEF PERSSON, CLAUDIO BRITOS och CAROLINE ANDERSSON Kakan Hermansson. Segal Mohamed. Martin Mutumba. Claes de Faire. DIGITAL. Årets digitala Järvavecka leds av fyra programled­are som kommer livesända i 100 timmar från en studio i Rinkeby. Årets programled­are är Kakan Hermansson, Segal Mohamed, Martin Mutumba och Claes de Faire.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden