Mitt i Botkyrka

Hemma hos mig pågår alla högtider

- GLAD.

Julen ska som bekant dansas ut på tjugondag Knut. I år blev det inte riktigt så. Min porslinsto­mte och julbonad åkte visserlige­n ner i förrådet, men adventsstj­ärnorna spred ett så välbehövli­gt ljus att jag inte förmådde ta ner dem i vintermörk­ret.

Till saken hör att jag flyttade i höstas och inte har några andra lampor att hänga upp i fönstren i stället. Och att gå på lampjakt i pandemin när smittvågor­na dessvärre avlöst varandra har inte känts motiverat. Så ett par stjärnor hänger kvar än.

Min målbild var att de skulle vara väck lagom till påsk – julen vara trots allt fram till påska – men så blev det inte. Och nu, veckor efter att påskäggen är tömda på innehåll, pryder de tomma äggen i fråga mitt köksbord, i sällskap av både påskduk och en prydnadshö­na.

Under pandemiåre­t där

dagar, veckor och månader så lätt flyter ihop när tidsmarkör­er som firanden och konserter lyser med sin frånvaro, har högtider som jul och påsk blivit ovanligt viktiga för mig.

De har blivit något konkret att se fram emot i en tid när det mesta är ovisst, något som bryter upp vardagen. Kanske bidrar också det till att jag låter pyntet hänga kvar?

Eller så beror det helt enkelt på att jag är en lat jävel. Allt kan man faktiskt inte skylla på pandemin. Samtidigt handlar det mesta här i livet om perspektiv. Jag kanske bara ska se det som att jag är väldigt väl förberedd för kommande högtider.

Ja, jag gör nog så. God jul!

Högtider har blivit något konkret att se fram emot i en oviss tid.

 ?? LOUISE BORNHALL Prata med mig! ?? Redaktör louise.bornhall @mitti.se
LOUISE BORNHALL Prata med mig! Redaktör louise.bornhall @mitti.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden