Mitt i Botkyrka

Då börjar arbetet med Tumba skog

- ILLUSTRATI­ON: SHH BOSTAD Albin Tingstedt

Turerna kring det pågående projektet Tumba skog har varit högljudda. Men nu ser det ut som att arbetet kan börja dra i gång på riktigt. Men först väntar ytterligar­e lite mer planering.

Detaljplan­en för Tumba skog vann laga kraft i oktober i fjol, efter att ha tagit en tur genom alla rättsliga instanser möjliga för ett byggprojek­t. Till slut gav markoch miljööverd­omstolen vid Svea hovrätt – som sista instans – kommunen rätt och planerna kommer att bli verklighet.

Letar ny entreprenö­r

Men så sent som i februari i år kantades projektet med en del oväntade problem. Kommunen hade då anlitat en entreprenö­r som skulle ansvara för den första, förberedan­de delen av projektet Tumba skog, men på grund av oenigheter parterna emellan drogs detta tillbaka.

Nu söker kommunen efter en ny entreprenö­r som ska ansvara för förarbetet av det omtvistade bostadsomr­ådet.

För att Tumba skog ska bli verklighet behöver en ny väg anläggas genom området. Vägen ska få namnet Blekängsvä­gen och kommer att ansluta till KP Arnoldsson­s väg, som därför delvis behöver breddas.

I den första delen av arbetet ska också en ny parkerings­plats byggas, och en ny gångbana vid Kyrkvärdsv­ägen.

Den här delen av arbetet beräknas kosta 40–60 miljoner kronor, och man hoppas kunna börja anlägga den nya vägen innan sommaren.

550 nya bostäder

Projektet Tumba skog består av ett helt nytt område med 550 nya bostäder i lamellhus och kvarter med tre till fem våningar, samt radhus med två till tre våningar.

Området kommer också att ha butiksloka­ler och två nya parker med lekplatser.

 ??  ?? Så här ser visionen ut för området, där det kan byggas 550 bostäder.
VISIONSBIL­D.
Så här ser visionen ut för området, där det kan byggas 550 bostäder. VISIONSBIL­D.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden