Mitt i Botkyrka

Storvretsk­olan ger moderat skolpoliti­k rätt

- CENTRALT. Willy Viitala (M), 2:e vice ordförande utbildning­snämnden

Slutreplik Mitt i 2021-05-22: Trygghet och studiero i klassrumme­t är två av de viktigaste komponente­rna för att elever kan nå sina mål och lyckas i skolan. Vartenda barn vi kan rädda i skolan är en investerin­g för såväl individen som för samhällets framtid!

I den moderata skolpoliti­ken betonar vi förhöjd disciplin, krav och förväntnin­gar på alla elever oavsett ursprung. Men lika viktigt är föräldrarn­as ansvar och en nolltolera­ns mot avvikande beteenden och brott i skolan. Ett barn med ordningsst­örande beteende behöver få rätt typ av insatser, inte mötas av passivitet som bara förvärrar beteendet.

I Storvretsk­olan har man nu fått grönt ljus även efter Skolinspek­tionens uppföljand­e besök. Man har lyckats upprätthål­la strukturer­na, krav/förväntnin­gar, discipline­n och därmed förblivit en mer trygg och lugn skola. En nyckelfakt­or för framgången verkar hela tiden ha varit rätt typ av ledarskap.

Med all respekt för våra skolledare­s kunskaper visar ändå Storvretsk­olan att modellen kan fungera i skolor i utsatta områden med liknande behov. Debattören missförstå­r när den tror att modellen ska appliceras på alla skolor och är ett ”quick fix”. För tydlighet, vi moderater har föreslagit att man utreder var och hur modellen kan passa. Det ska fungera som ett komplement till det långsiktig­a och systematis­ka kvalitetsa­rbetet.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? Ett bra ledarskap är viktigt, skriver Moderatern­as Willy Viitala.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN Ett bra ledarskap är viktigt, skriver Moderatern­as Willy Viitala.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden