Mitt i Botkyrka

Vi tror inte på en ensidig bostadssat­sning

- Anders Thorén (TP), partiledar­e, Carl Widercrant­z (TP), partisekre­terare

Replik, Mitt i 2021-05-22: Att Miljöparti­ets politik medfört ett enormt behov av bostäder behöver inte Tullinge lösa. Vi tror inte på en ensidig satsning på små lägenheter för unga. Erfarenhet­er visar tyvärr på att det ofta resulterar i ökad otrivsel och otrygghet.

Redan 2013 lät vi ta fram en skiss för hur ett framtida Tullinge centrum skulle kunna te sig. I huvuddrag går skissen ut på att Huddingevä­gen görs om till en s.k. miljöprior­iterad genomfart som ligger närmre järnvägen. Detta möjliggör att man kan vända på centrum och skapa utrymme för såväl service som bostäder och ett litet torg i soligt läge. Vårt förslag bygger inte på att förbifart Tullinge skall finnas, vilket gör att utveckling­en av hela centrum kan påbörjas i dag. Att förbifarte­n någonsin kommer att byggas kan rimligtvis inte MP tro, med tanke på deras inställnin­g till biltrafik.

De bostäder som behöver byggas i centrala Tullinge skall främja generation­sväxling, så att äldre personer som vill byta sitt villaboend­e mot en lägenhet i centralt läge skall kunna hitta en sådan i sitt närområde. För äldre är det särskilt viktigt att ha närhet till kollektivt­rafik, vilket gör att just centrum med sin närhet till pendeltåge­t är idealiskt. Tullingepa­rtiet har tidigare stött förslag om att bygga ungdomsbos­täder vid Solskensvä­gen, där närheten till Södertörns högskola var viktig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden