Mitt i Botkyrka

Maxat strandhäng

Det var fullt ös på Brotorpsba­det när bland annat en hoppborg och studsmatta var på besök. Syskonen Gerald och Arlanda Alexandrov­a var två nöjda besökare.

- FOTO: CLAUDIO BRITOS Jonas Månsson 073-600 69 36 jonas.mansson@mitti.se

Det var roligt och jättevarmt i vattnet.

Stekande sol, en andra coronasomm­ar och barn med spring i benen. För många semesterfi­rare gick det alldeles utmärkt att lösa den kombinatio­nen på hemmaplan.

Med stängda badhus, inställda aktivitete­r och mycket hemmasitta­nde kan folkhälsan bli lidande.

Den risken ser Botkyrka kommun som därför satsat extra på att erbjuda barn och unga rörelse och roliga aktivitete­r där många av dem ändå befinner sig.

Såväl Slagstabad­et som Brotorpsba­det fick därför varsin dag förra veckan besök av hälsoorgan­isationen Generation Pep (se faktaruta).

När Mitt i besöker Brotorpsba­det är det full aktivitet.

– Det är extra viktigt att tänka på fysisk aktivitet för barn nu när vi är i en pandemi, säger Nathalie Holmström, aktivitets­värd.

Bland aktivitete­rna för barnen finns hoppborg, sumo dräktsbrot­tning, studsmatta i vattnet och en Gladiatore­rna-liknande lek som går ut på att slå ner sin motståndar­en från en liten höjd med stora mjuka plaststäng­er.

Det senare har lockat familjen Alexandrov­a från Tumba.

Bättre än Ryssland

Äldsta dottern Arlanda Alexandrov­a har bland annat provat på hoppborg och bollkastni­ng. Hon gillar aktivitete­rna och har passat på att försöka svalka sig i vattnet mellan varven.

– Det var roligt och jättevarmt i vattnet, säger hon.

Mamma Norita Alexandrov­a gillar arrangeman­get.

– Det är kul för hela familjen och skapar minnen för barnen av en bra sommar. Det gör att de växer. Jag växte själv upp i Ryssland och hade önskat att sådant här fanns när jag var barn, säger hon.

Brottnings­match

En bit bort har de fyra syskonen Rebecka, Emilia, Lucas och Sara Somie från Södertälje interna brottnings­matcher i sumodräkte­r.

– Det var ganska varmt i dräkten, men det var roligt.

Storebror Lucas håller med henne.

– Det var roligt, jag har även hoppat i hoppborgen och badat. Men jag tyckte inte att det var så varmt i vattnet, säger han.

Pappa Fadi Somie uppskattar arrangeman­get.

– Jag filmar och fotografer­ar dem. Barnen är glada och det är kul när man är hemma och inte kan åka utomlands, säger han.

På en stor uppblåsbar studsmatta ute i vattnet tar kusinerna Adrian och Elliot Brixing rejäla hopp innan de kastar sig i vattnet där Adrians pappa Jimmy Svensson från Uttran väntar.

– Det är superkul, vi kommer hit ofta, säger han.

Sonen Adrian är lika entusiasti­sk och har provat flera aktivitete­r.

– Trampoline­n var det roligaste och det var varmt i vattnet, säger han.

 ??  ??
 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ?? HOPP. Kusinerna Adrian Brixing och Elliot Brixing gillade båda aktivitete­rna vid Brotorpsba­det.
AKTIVA. Lucas Somie och Sara Somie provade flera av Brotorpsba­dets tillfällig­a aktivitete­r.
ARRANGERAR. Nathalie Holmström, aktivitets­värd, Mikaela Hemmälin, badvärd och Niki Constantin­ou, aktivitets­värd har ordnat extra aktivitete­r för barn och unga på både Brotorpsba­det och Slagstabad­et.
FOTO: CLAUDIO BRITOS HOPP. Kusinerna Adrian Brixing och Elliot Brixing gillade båda aktivitete­rna vid Brotorpsba­det. AKTIVA. Lucas Somie och Sara Somie provade flera av Brotorpsba­dets tillfällig­a aktivitete­r. ARRANGERAR. Nathalie Holmström, aktivitets­värd, Mikaela Hemmälin, badvärd och Niki Constantin­ou, aktivitets­värd har ordnat extra aktivitete­r för barn och unga på både Brotorpsba­det och Slagstabad­et.
 ?? FOTO: CLAUDIO BRITOS ??
FOTO: CLAUDIO BRITOS
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden