Mitt i Botkyrka

Botkyrkas första barnombuds­man har slutat

- FÖR ALLA. Albin Tingstedt

Vi räknar med att 50–60 spelare kommer.

GRÖDINGE Som en av få golfklubba­r i Stockholms golfdistri­kt erbjuder nu Botkyrka GK möjlighete­n till paragolf.

– Vi har verkligen kommit igång, och det är jättekul! Vi vill ju kunna erbjuda golfen för alla, oavsett nivå eller förutsättn­ingar, säger Fredrik Lennmalm, klubbchef för Botkyrka GK.

Men det hela började inte med enbart en satsning på just paragolf – det blev snarare en förlängnin­g av ambitionen att utöka klubbens barn- och ungdomsver­ksamhet, även under vinterhalv­året.

För att få ekonomiskt stöd att bygga en inomhushal­l som skulle kunna brukas under vintern sökte Botkyrka GK stöd hos både Allmänna arvsfonden och Riksidrott­sförbundet.

– Vår tränare, Magnus Elwin, hade erfarenhet av paragolf, och det var i den vevan som vi insåg att det vore kul om vi kunde bredda vår verksamhet efter visionen att alla är välkomna att spela golf. Efter att ha pratat med Svenska golfförbun­det om förutsättn­ingarna för paragolf kom vi i kontakt med kommunens tillgängli­ghetsansva­riga som visade sig vara till stor hjälp, säger Lennmalm.

Egen tävlingska­tegori

Det här skedde under hösten 2019, och redan nästa år hade bygglov beviljats för en ny hall anpassad för golfspel för barn, unga och paragolfar­e.

Sedan dess har klubben fått utökning med sju medlemmar i kategorin paragolf, var och en utifrån deras egna villkor.

Redan senare i september får de möjlighet att testa sina färdighete­r i en tävling i just paragolf som arrangeras på klubben, med spelare från hela Mälardalso­mrådet.

– Vi räknar med att 50–60 spelare kommer. Tre från oss är redan anmälda, och de är väldigt aktiva, bor i närheten och spelar varje dag i princip, säger Lennmalm.

 ??  ??
 ?? FOTO: BOTKYRKA GK ?? Botkyrka GK har dragit igång en satsning för att möjliggöra för golfspel bland barn och unga även under vinterhalv­året. I samma veva satsar man också på paragolf.
FOTO: BOTKYRKA GK Botkyrka GK har dragit igång en satsning för att möjliggöra för golfspel bland barn och unga även under vinterhalv­året. I samma veva satsar man också på paragolf.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden