Mitt i Botkyrka

Klart: Alfa Laval flyttar från Tumba

- Pernilla Fagerström Louise Bornhall

Alfa Laval har huserat i Tumba sedan 1960-talet. Men om ett par år tar en era slut – när flyttlasse­t går till Flemingsbe­rg på andra sidan kommungrän­sen.

Det var förra veckan som det blev offentligt att Alfa Laval ska flytta nio kilometer bort från sina nuvarande lokaler, till grannkommu­nen Huddinge. De blir därmed Fabeges första stora hyresgäst i det nya ”Stockholm south business district” i Flemingsbe­rg.

Alfa Laval kommer att hyra kontor och högteknolo­giskt innovation­scenter om

17 000 kvadratmet­er för en årshyra på drygt 45 mil- joner kronor. De får också option på ytterligar­e kontorsyto­r.

”Alla anställda på kontoret och laboratori­et i Tumba kommer att inkluderas i flytten”, skriver Alfa Laval själva på sin hemsida – vilket är 700 medarbetar­e.

Flyttar 2025

Tillträde beräknas till det andra kvartalet 2025, och avtalet är på 22 år. Enligt Alfa Laval är planen att ”skapa en dynamisk arbetsplat­s för att attrahera och inspirera nuvarande och framtida anställda och ge personal, kunder och besökare en enastående upplevelse.”

Visionen för Flemingsbe­rg är en ny kärna med 50 000 arbetande, 50 000 boende och 50 000 besökare.

– Alfa Lavals kontor och innovation­scenter markerar en spännande start för det nya centrumet för kontorsarb­etsplatser i regionen, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyr­elsens ordförande i Huddinge, i ett pressmedde­lande.

VISIONSBIL­D:

BRUNNBERG & FORSHED

 ??  ?? NY ERA. Visionsbil­d över nya Flemingsbe­rgsdalen dit Alfa Laval ska flytta.
NY ERA. Visionsbil­d över nya Flemingsbe­rgsdalen dit Alfa Laval ska flytta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden