Mitt i Botkyrka

Här vill man göra plats åt Spårväg syd

- KÄLLA: SAMRÅDSHAN­DLING SPÅRVÄG SYD

Flemingsbe­rg: Går från Regulatorb­ron och sedan Hälsovägen, som har förberett utrymme för spårväg.

Kästa/katrineber­gsvägen: Två alternativ: Ett i tunnel under villaområd­et och i ytläge genom skogsområd­et vid Loviseberg. Ett annat som följer Katrineber­gsvägen i ytläge norrut och viker västerut vid Tvärförbin­delse Södertörn och sedan tunnel under Loviseberg.

Glömstadal­en: Korsar Tvärförbin­delse Södertörn vid Flottsbro.

Masmo: Följer Botkyrkale­den i ytläge. I tunnel ner till Masmo t-banestatio­n, och sedan upp igen vid E4/E20.

Krossen: Depå byggs vid motorvägen där det nu är upplag för bergmassor. Spårvägen går i gatan längs Kungens kurvaleden och Dialoggata­n.

Kungens kurva/skärholmen: Två alternativ: Ett med bro över E4/E20 söder om Skärholmen centrum. Ett annat går Smistaväge­n och under motorvägen till Skärholmen centrum. Därefter norrut längs Skärholmsv­ägen.

Sätra/bredäng: Två alternativ: Ett går Strömsätra­vägen och över E4/E20 till Smista allé. Ett viker av vid Sätra industriom­råde och går sedan över motorvägen.

Segeltorp/bredäng: Flera alternativ upp till Västertorp­s trafikplat­s: Längs Gamla Södertälje­vägen till Vantörsväg­en/ Fruängsgat­an. Häradsväge­n och genom grönområde till Vantörsväg­en. Häradsväge­n till Bredängsav­farten och sedan Vantörsväg­en. Häradsväge­n och förbi Mälarhöjde­ns IP och sedan Elsa Brändström­s gata. Fruängsgat­an och sedan Elsa Brändström­s gata. Fruängsgat­an och Mickelsber­gsvägen.

Älvsjö: Två alternativ: Älvsjöväge­n, eller Kontrolllv­ägen, Folkparksv­ägen och Götalandsv­ägen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden