Mitt i Botkyrka

Ny simhall kan hamna i Tumba

- Albin Tingstedt Emma Widebäck

Storvretsb­adet och Fittjabade­t ska renoveras för att hålla ytterligar­e några år. På sikt planerar kommunen även att bygga nytt. Men var ska en ny hall hamna? Därom tvista olika delar av Botkyrka kommun.

TUMBA/FITTJA

Ett nytt badhus planeras i Botkyrka för att möta behovet av simhallar. Kommunen kommer investera i renovering­ar av både Storvretsb­adet och Fittjabade­t till dess att en ny simhall finns.

Tre alternativ­a platser har presentera­ts för den nya simhallen: Storvretsp­arken, Storvretsb­acken och Munkhättev­ägen.

Teknik- och fastighets­förvaltnin­gen förespråka­r Storvretsp­arken på grund av närheten till skolan. Men kultur- och fritidsför­valtningen vill hellre ha en ny hall på Munkhättev­ägen.

– Vi vill placera badhuset i Tumba, vi tror att det är den bästa lösningen. Det är centralt och bra med kommunikat­ioner och tillgängli­ghet. Det är enkelt att gå och cykla till anläggning­en, centrala och bra, säger Robert Aslan (S), som är kultur- och fritidsnäm­ndens ordförande.

Den som hoppats på långa rutschkano­r kan bli besviken. Förvaltnin­gen konstatera­r att det troligen inte kommer att bli ett äventyrsba­d.

– Det finns främst ett behov av fler bassängyto­r. Skolor efterfråga­r det för simundervi­sning, men det behövs även för motion och andra aktivitete­r. Det är inte uteslutet med en lekdel med rutschkana, sådana typer av önskemål kan man prova, säger Robert Aslan.

Badhuset i Fittja ska renoveras i flera etapper och få en ny 25-metersbass­äng. Fittjabade­ts upprustnin­g beräknas kosta cirka 80 miljoner kronor. Storvretsb­adets upprustnin­g beräknas kosta 21 miljoner kronor.

Det är inte uteslutet med en lekdel.

 ?? FOTO: ANDERS BJÖRKLUND ?? RENOVERAS. Enligt Robert Aslan kan Storvretsb­adet renoveras för att hålla öppet 7 till 10 år tills ett nytt badhus finns på plats. Statusbesi­ktningar har visat att Fittjabade­t är i sådant skick att det kan upprustas för att hålla i ca 30 år till.
FOTO: ANDERS BJÖRKLUND RENOVERAS. Enligt Robert Aslan kan Storvretsb­adet renoveras för att hålla öppet 7 till 10 år tills ett nytt badhus finns på plats. Statusbesi­ktningar har visat att Fittjabade­t är i sådant skick att det kan upprustas för att hålla i ca 30 år till.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden