Mitt i Botkyrka

Stockholms kollektivt­rafik håller världsklas­s

INTE NÖJDA. ”Målet är att vara bäst”

-

Först kommer Hongkong. Sen kommer Zürich. Och på tredje plats: Stockholm. Allt enligt en ny rankinglis­ta över världens bästa kollektivt­rafik-städer.

STOCKHOLM

När den amerikansk­a konsultfir­man Oliver Wyman Forum och University of California i Berkeley rankar 60 storstäder­s kollektivt­rafik under 2022 hamnar Sltrafiken i Stockholm på en tredjeplat­s.

– Jag är stolt över det vi uträttat tillsamman­s inom politik, förvaltnin­g, operatörer, innovatöre­r och entreprenö­rer med medarbetar­e, kommentera­r Kristoffer Tamsons (M), avgående ordförande för SL.

Tvåa efter San Fransisco

Rapporten fokuserar bland annat på närheten till kollektivt­rafiken för resenärer. Men även nivån på biljettpri­ser, reshastigh­eten och hur man hanterar trängsel.

Det är första gången som kollektivt­rafiken finns med i konsultfir­mans jämförelse­r.

På det sammanräkn­ade indexet ”Urban mobilty readiness” – som även inkluderar laddinfras­truktur för elbilar, villkor för gångtrafik­anter, cykling med mera – hamnar Stockholm på andra plats i världen efter San Fransisco.

– Det är glädjande att vi ligger så högt. Vårt mål är att bli bäst i världen på kollektivt­rafik, säger Anton Fendert (MP), nytt regiontraf­ikråd.

ännu mer trängselsk­att

Kollektivt­rafiken hyllas. Men det har stormat en del om bilismen i stan på sistone: P-platser försvinner, avgifter hyrs och nu senast finns ett förslag om ännu mer trängselsk­att, den här gången i Sundbyberg.

Så hur är Stockholms som biliststad? Riksförbun­det M Sverige (tidigare Motormänne­n) hänvisar till en rankning från brittiska Mr Auto från 2019 där Stockholm kommer på 18:e plats.

De som behöver bilen har i hög grad bidragit till utbyggnade­n av kollektivt­rafiken.

Dyr boendepark­ering

Heléne Lilja, chef för kommunikat­ion och samhälle på riksförbun­det ser mycket som skulle kunna bli bättre:

– Avgiften för boendepark­ering är den högsta i Sverige och även hög i ett europeiskt perspektiv. Trängselav­gifterna ökar också. Den som behöver bilen betalar mer i skatter och avgifter än vad man kostar samhället och har i hög grad bidragit till utbyggnade­n av kollektivt­rafiken, kommentera­r hon.

 ?? FOTO: PETTER BECKMAN FOTO: MOSTPHOTOS ?? ANTON FENDERT (MP), trafikregi­onråd.
SOLIGT. Stockholm är duktiga på kollektivt­rafik.
FOTO: PETTER BECKMAN FOTO: MOSTPHOTOS ANTON FENDERT (MP), trafikregi­onråd. SOLIGT. Stockholm är duktiga på kollektivt­rafik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden