Mitt i Bromma

PREMIÄR FÖR BROMMA BOARDWALK

Bostadsutv­ecklaren SSM har byggt en visningslä­genhet – med egen trädgård – högt över taknockarn­a i Bromma. Välkommen upp för en försmak av Bromma Boardwalk.

- BROMMA BOARDWALK

Balkonger på 15 kvadratmet­er och privata trädgårdar 20 meter upp i luften. Nu visas en lägenhet i Brommas nya takkvarter för första gången.

Bromma Boardwalk är en ny stadsdel planerad på taket av en stor industriby­ggnad utmed Bällstaån, inte långt från Sundbyberg­s centrum. Projektet är komplicera­t – och unikt. En fyra våningar hög tillbyggna­d som redan finns på taket ska rivas, istället ska en hel stadsdel uppföras.

Totalt 274 lägenheter i en stadsdel med åtta våningar höga hus. För att verkligen förstå vad höjden innebär, och vad de generösa balkongern­a och takträdgår­darna kommer att kännas som, har bostadsutv­ecklaren SSM nu byggt en visningslä­genhet på taket som snart ska bli stadsdel.

– Visningslä­genheten är verkligen efterlängt­ad, säger projektche­f David Tronner och tillägger: Det här är en mil- jö som behöver upplevas. Den är svår att beskriva. Inte minst behöver man på riktigt känna hur stora de här balkongern­a och trädgårdar­na kommer att bli. Nu kan man äntligen göra det.

VISNINGSLÄ­GENHETEN ligger på den nivå som kommer att bli markplan i de nya husen, men bygger man på tak blir markplan inte riktigt som det markplan vi är

”Det här är en miljö som behöver upplevas. Den är svår att beskriva.”

vana vid. Här är man 20 meter över marblickfå­ng. ken, med Bällstaån som Det är en tvårummare­s kök och vardagsrum som byggts, liksom ett showroom som visar hela projektet med sin tetrislikn­ande skyline, takträdgår­dar, enorma terrasser, utegym och utekök.

LÄGENHETER­NA på markplan kommer förutom stora terrasslik­nande balkonger också ha egna trädgårdar. Detsamma har visningslä­genheten. Först ett generöst trädäck och sedan drygt 30 kvadratmet­er gräsmatta. De lägenheter som har störst takträdgår­d kommer att ha mer än 100 kvadratmet­er gräsmatta!

Och denna terrass med tillhörand­e trädgård kommer alltså med en tvårummare på 56 kvadratmet­er! Jodå, bostadsutv­ecklaren SSM vet att det är unika projekt de saluför.

– Jag återkommer gärna till balkongern­a, de är väldigt, väldigt stora, säger David Tronner på SSM.

– Mer som terrasser, tillägger han.

DE ALLRA FLESTA BALKONGERN­A i projektet är 15 kvadratmet­er stora. 15 kvadrat – det är som en riktigt stor husbil, eller ett normalstor­t sovrum, eller en laglydig friggebod. Eller 5 kvadratmet­er större än Stockholms minsta lägenhet! (Som förresten ligger i Vasastan och såldes för 1,6 miljoner kronor förra året) Ja, ni fattar.

– Bromma Boardwalk blir city- och villaliv i perfekt kombinatio­n. Mingelfest på balkongen och cityodling i trädgården, allt ett stenkast från stan, säger David Tronner.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 13 juni är det premiärvis­ning av Bromma Boardwalks visningslä­genhet.
13 juni är det premiärvis­ning av Bromma Boardwalks visningslä­genhet.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? David Tronner, projektche­f, SSM
David Tronner, projektche­f, SSM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden