Mitt i Bromma

Här kan du testa att spela rugby och cricket i sommar

Sommarlove­t närmar sig med stormsteg! Och för första gången någonsin anordnas Bromma sports camp – ett läger där unga kan testa på bland annat cricket, rugby och amerikansk fotboll, helt gratis.

- Ellinor Prawitz 073-600 69 31 ellinor.prawitz@direktpres­s.se

Ung och sugen på en ny sport? Tillsamman­s med bland annat Stockholms­idrotten anordnar Bromma stadsdelsf­örvaltning sommarlägr­et Bromma sportscamp. Flera lokala idrottsför­eningar är med och arrangerar olika typer av idrotter att testa på under en hel vecka.

– Det är en hel del udda sporter skulle jag vilja säga, basket och handboll är kanske inte så udda men så har vi amerikansk fotboll, rugby och cricket, säger Anki Lindström, projektled­are för Bromma sportscamp.

Lägret, som hålls på Stora Mossens IP, är helt gratis och riktar sig till unga 8-15 år. Man behöver inte vara bosatt i Bromma för att vara med.

Utöver sporter som rugby och cricket kommer även fredagarna att ägnas åt parasport, sporter för personer med olika typer av funktionsv­ariation. Då kan det bli till exempel bordtennis eller innebandy. Även får alla vara med, funktionsv­ariation eller ej.

– Jag brinner lite för parasport och har varit inblandad i paraidrott­en mycket. Det är viktigt att även de sporterna får synas, säger Anki Lindström.

Lägret hålls under en vecka i två omgångar i juli, där den första drar igång 9 juli, och det bjuds på lunch och mellanmål. Anmälan görs på stockholm.se/brommaspor­tscamp.

 ?? FOTO: YLVA BERGMAN ?? TESTA PÅ. I sommar anordnas Bromma sportscamp där unga kan testa bland annat rugby. På bild: Ett träningspa­ss med Attila rugby.
FOTO: YLVA BERGMAN TESTA PÅ. I sommar anordnas Bromma sportscamp där unga kan testa bland annat rugby. På bild: Ett träningspa­ss med Attila rugby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden