Mitt i Bromma

Gula linjen kan dras hela vägen till Sundbyberg

Sundbyberg växer så mycket att det kan bli aktuellt att förlänga tunnelbana­ns gula linje hit.

- Ulrica Andersson bt@direktpres­s.se

Utbyggnade­n skulle bli en förlängnin­g av den gula linjen som byggs mellan Odenplan och Solna.

Bakgrunden till förslaget är den stora exploateri­ng med nya bostäder i Madendalen längs Enköpingsv­ägen och där ett av målen är att 40 procent av resorna till och från det nya området görs med kollektivt­rafik.

Enligt ett av förslagen för hur området ska förses med tillräckli­g grad av kollektivt­rafik förlängs tunnelbana­ns gula linje från Arenastade­n till Madendalen i Sundbyberg.

Växande område

Den nya stadsdelen Madendalen ska ligga mellan Rissne och Hallonberg­en.

Enligt Sundbyberg­s kommun kan den nya stadsdelen rymma 18 650 boende och 29 550 arbetsplat­ser, alternativ­t 23 850 boende och 2 200 arbetsplat­ser. Allt beror på vilket av två olika scenarier man väljer att arbeta vidare med. I visionen finns även planer på ett större utbud av handel och shopping, när området växer.

”Omfattning­en på efterfråga­n motsvarar en större galleria eller ett köpcentrum”, skriver kommunen i ett tjänsteutl­åtande.

Omkring 2024 beräknas de första detaljplan­erna antas.

 ?? ILLUSTRATI­ON: DINELL JOHANSSON ?? KNUTPUNKT. Nya stadsdelen i Sundbyberg, Madendalen i närheten av Hallonberg­en och Rissne, kan få en helt ny t-banestatio­n.
ILLUSTRATI­ON: DINELL JOHANSSON KNUTPUNKT. Nya stadsdelen i Sundbyberg, Madendalen i närheten av Hallonberg­en och Rissne, kan få en helt ny t-banestatio­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden