Mitt i Bromma

Sommarens billigaste bilparkeri­ng

LISTA. Här sänker staden priset på p-platserna

- Per Brandt

Vill du parkera kärran billigare i sommar? I år öppnar Stockholm parkering upp fler p-platser med billigare taxa.

Det är tredje året i rad som staden parkerings­bolag kör lägre sommarpris­er för att stå på utvalda parkerings­anläggning­ar. I år utökar man antalet anläggning­ar till 22 och totalt drygt 2 600 platser. Satsningen vänder sig till innerstads­bor som vanligtvis parkerar på gatan och syftet är att ”frigöra gatumark från parkerade bilar”.

Billigare än vanligt

Enligt bolaget är fördelarna många, som att man inte behöver bry sig om städdagar och att det, med några få undantag, blir billigare än den vanliga boendepark­eringen per månad.

– Sommarpark­eringen är enklare och billigare för bilisten och vi får användning för bland annat våra infartspar- keringar som annars delvis skulle stå tomma under sommaren, säger Christian Rockberger, VD för Stockholm Parkering i ett pressmedde­lande.

Sommarpark­ering kan köpas för perioden 16 juni till 19 augusti och det gör man på Stockholm parkerings hemsida från och med idag, måndag 4 juni.

De ordinarie dygnsprise­rna sänks med mellan 10 och 40 kronor.

Sommarpark­eringen är enklare och billigare för bilisten och vi får användning för bland annat våra infartspar­keringar som annars delvis skulle stå tomma under sommaren.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? BILLIGARE. Staden hoppas sommarpark­eringen ska locka många innerstads­bor.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON BILLIGARE. Staden hoppas sommarpark­eringen ska locka många innerstads­bor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden