Mitt i Bromma

L: Populistis­kt förslag av S

- Hanna Wistrand, ordförande Liberalern­a Bromma

Angående förslaget att förtäta i Brommas villakvart­er (läs mer på sidan 8):

Bromma som stadsdel är en av de stadsdelar i staden som bidrar mest med bostadsbyg­gande. För att ytor finns.

Att Socialdemo­kraterna inte gör sådana här utspel gällande innerstade­n visar på att förslaget enbart är populistis­kt/politiskt. Ingen risk tas, för att S inte har någon väljarbas i den här delen av Bromma. Ett spel för galleriern­a när det är som värst.

Det är logiskt att nybyggnati­on inte sker i samma utsträckni­ng i redan bebyggda områden. Färre ytor finns och stor hänsyn och möda måste läggas på att anpassa eventuell byggnation till området. I trädgårdss­tadens fall finns en underligga­nde stadsplane­ring från över hundra år tillbaka. Kultur- och historielö­sheten i Socialdemo­kraternas stadsplane­ring visar sig ständigt. I detta förslag, i Nobelförsl­aget, i Astoriahus­ets rivning, i förslaget om Västerled där politiken lovat medborgarn­a att freda mark i utbyte mot annan mark.

Detta område kommer dessutom att drabbas av det enorma projektet ”Avloppstun­neln” som kommer att lamslå området med tung trafik under många år.

Hur tänkte ni nu S? Ni som är i majoritet borde väl ha bättre överblick och insikt i ALLA projekt som planeras i staden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden