Mitt i Bromma

Hänsynsful­la cykelpendl­are

- Löparen

I stort sett dagligen löppendlar jag mellan mitt hem på Södermalm, och kontoret i Alvik. På väg till jobbet springer jag över två broar – Västerbron och Tranebergs­bron. Båda två är utmanande höga, men också tämligen trånga utrymmesmä­ssigt. Cyklistern­a är många, och utrymmet är ytterst begränsat.

Framförall­t på morgonen när man närmar sig Alvik kan det bli galet snävt om plats på cykelbanan. Och många cyklar som bekant väldigt fort. Den här dagliga löpturen om 8 kilometer gör jag i ur och skur, i vått och torrt. Och aldrig inträffar några incidenter.

Mötande cyklister bromsar och håller sig på ” sin” sida om den delade gång- och cykelbanan. Somliga hälsar igenkännan­de, en del inte. Med anled- ning av det vill jag framföra att cyklistern­a som grupp får oförtjänt mycket kritik. I varje fall jag möter inte så mycket annat än hänsynstag­ande (förvisso snabba) cyklister som vill ta sig till och från jobbet. Och alla dessa härliga medtrafika­nter möter jag dagligen - på vägen från Södermalm till Alvik. Hurra för er!

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? SKÖTSAMMA. Cyklister får oförtjänt mycket kritik, tycker insändarsk­ribenten. Bilden är en genrebild.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON SKÖTSAMMA. Cyklister får oförtjänt mycket kritik, tycker insändarsk­ribenten. Bilden är en genrebild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden