Mitt i Bromma

Foodtrucks förvandlar Aba till ett matmecka

Foodtrucks är ett numera lika vanligt inslag i stadsmiljö­n som lyktstolpa­r. Den senaste tiden har flera stycken tagit plats i Abrahamsbe­rg – som tycks skrika efter snabbt käk.

- Jonna Claesson

Indiskt, pizza, sushi, café och surdegsbag­eri. Det är ändå ett brett utbud för ett så litet centrum som Abrahamsbe­rg. Men inte nog med det, den senaste tiden har hela tre foodtrucks intagit huvudgatan i stadsdelen.

– Folk blir latare och latare och vill ha mat snabbt när de kommer hem från jobbet. Dessutom gillar folk att testa nya grejer, det kan de göra här, säger Sulle Ciirik, som driver Ortens mat.

– De som bor i Abrahamsbe­rg är konstnärli­gt lagda och vill ha lite liv i centrum. Det blir ju det när vi står här och många uppskattar verkligen maten. Jag skulle säga att 98 procent av de som handlar är positivt inställda till att vi står här. Man har ju en del stammisar, tillägger Fatima Ciirik, eller Deluxe- tanten, som hon gärna kallar sig.

Hon jobbar i trucken Deluxe streetfood och säljer burgare med ingrediens­er som högrev, pulled chicken, halloumi eller annat vegetarisk­t alternativ. Hon köper in råvaror för dagen och jobbar tills ingrediens­erna är slut.

– Jag jobbar bara med bra råvaror och det är det som folk gillar. All tillagning sker i trucken och man säljer som bäst när det är bra väder, säger Fatima.

En bit längre upp på gatan står Nee´s, som serverar asiatisk mat, och rätt över gatan står Ortens mat och säljer turkiskt. Men trots att de står tätt intill varandra känner de inte av någon konkurrens.

– Nej, jag känner såhär: Målar du en bra tavla så säljer den. Lagar du bra mat så säljer det, tillägger Fatima.

Så, skriker Abrahamsbe­rg efter snabbmat?

– Jag vet inte, men det är ju bra med ett större utbud. Jag tycker inte det finns så mycket här annars och många tycker nog att det är smidigt att gå till en truck, säger Ulrika Eriksson, 29.

 ??  ??
 ?? FOTO: JONNA CLAESSON ?? ”Det är första gången jag handlar mat här men det är smidigt”, säger kunden Maria, som handlar av Fatima. ”Jag tycker det är kul att de står här”, säger Kristian Kraftling (på bild till höger tillsamman­s med Ulrika Eriksson).
FOTO: JONNA CLAESSON ”Det är första gången jag handlar mat här men det är smidigt”, säger kunden Maria, som handlar av Fatima. ”Jag tycker det är kul att de står här”, säger Kristian Kraftling (på bild till höger tillsamman­s med Ulrika Eriksson).
 ??  ?? SMIDIGT OCH KUL.
SMIDIGT OCH KUL.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden