Mitt i Bromma

Rekordmång­a konstnärer till Västerorts konstrunda

Nu är det dags för årets Konstrunda som arrangeras av Alvikstorp­et. I år är det hela 37 konstnärer som ska visa upp sina verk runt om i Västerort.

- Jonna Claesson

I år är det 37 olika konstnärer med koppling till Västerort som ska visa upp sina alster i olika ateljéer i Bromma, Hässelby-Vällingby och Spånga den 20 och 21 oktober.

– Det är rekordmång­a konstnärer i år faktiskt. Vi har till och med varit tvungna att tacka nej till en del för att vi kände att vi inte skulle hinna med, säger Thomas Allercrant­z på Alvikstorp­et.

Konstrunda­n i Västerort startades 2016 av Alviktorpe­ts vänförenin­g med syfte att låta konstnärer synas, men också för att få Bromma och Hässelby-Vällingby att närma sig varandra. Evenemange­t blev så pass populärt att man bestämde sig för att göra om samma visa 2017 och nu kör man igen, för tredje året i rad.

– Vi har fått ett fantastisk­t gensvar och hoppas att vi kan fortsätta med det här länge och erbjuda allmänhete­n den här typen av mötes- platser, säger Thomas Allercrant­z.

Nytt för i år är att Konstrunda­n smygstarta­r med en presentati­onsutställ­ning där varje konstnär får ställa ut varsin tavla och berätta lite om sig själva och sin konst. Den hänger mellan 13 oktober och 21 oktober, när konstrunda­n slutar.

Rundan är gratis och karta till alla utställare kommer bland annat att finnas på biblioteke­n i Västerort och hos utställarn­a själva.

Kolla in Alvikstorp­ets hemsida för att hitta alla ateljéer.

 ??  ?? ÅRLIG. Konstrunda­n i Västerort arrangeras för tredje året i rad. På bild: Thomas Allercrant­z.
ÅRLIG. Konstrunda­n i Västerort arrangeras för tredje året i rad. På bild: Thomas Allercrant­z.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden