Mitt i Bromma

Lina, 31, öppnar ny blombutik i Bromma kyrka

Trissvinna­ren Lina Hellqvist har sadlat om till florist. Nu river hon ut det gamla i butiken Tivolinas i Bromma kyrka och öppnar blomsterha­ndeln Helhjärtat.

- Jonna Claesson

Lina Hellqvist, 31, har sedan hösten 2017 ägt den lilla röda stugan intill Bromma Kyrka. Där har hon sålt sin färgspraka­nde konst och keramik under namnet Tivolinas. Men den eran går nu mot sitt slut.

– Alla förstod inte riktigt konstnärsk­apet och tanken bakom Tivolinas. Jag har ADHD och hade tusen tankar och idéer jag ville uppfylla. Det blev lite för mycket helt enkelt. Ett tag var det kaos och det gick inte riktigt hem i Bromma. Nu har jag tänkt om, säger Lina.

I somras skrapade Lina Hellqvist fram 250 000 kronor i TV4 och för pengarna har hon bland annat investerat i en nyöppning av den lilla butiken. Idag är hon utbildad florist och tänker satsa helhjärtat på sina nya färdighete­r.

– Jag förstår att det kan vara svårt att ta mig på allvar när det är så mycket färg och glitter. Men jag gör allt helhjärtat, jag sitter inne på många kunskaper och är en otroligt kreativ person. Jag hoppas att det lyser igenom den här gången och därför har jag döpt den nya butiken till Helhjärtat.

Den 1 november, under allhelgona, är det premiär.

– Jag har jättemånga fina minnen från Tivolinas även om jag var väl optimistis­k när jag startade. Idag är jag klokare och kunnigare och vill av hela mitt hjärta att det här blir butiken som Bromma knappt kunnat drömma om. Allt är planerat i minsta lilla detalj. Allt är planerat i minsta lilla detalj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden