Mitt i Bromma

GÅ IN PÅ FACEBOOK

- Stella Papapanagi­otou Per Brandt

Bromma Tidning

– Det blir en blandning av bostadsrät­ter och hyresrätte­r. Vi har inte sagt något om fördelning­en men vi vill ha blandade upplåtelse­former, säger Dennis Wedin.

För att nå upp till 10 000 bostäder varje år vill han starta ett internt arbete med syfte att korta handläggni­ngstiderna.

På fastighets­sidan vill han dra igång en inventerin­g av stadens fastighets­bestånd.

– Vi ska vara den bästa förvaltare­n men det måste finnas ett syfte för våra fastighete­r. De som inte fyller ett syfte kan det bli aktuellt att sälja och på så sätt få in pengar till staden, säger Dennis Wedin.

Du är ju Spångabo och har fram tills nu suttit som ledamot i stadsdelsn­ämnden i Spånga- Tensta. Vad har det för betydelse för Spånga-Tensta att du nu tar plats i politikens toppskikt?

– En stor fråga är ju trygghetsf­rågan och nu får jag bevisa i handling att vi gör något åt detta. Jag ser fram emot det trygghetsp­aket vi ska lägga fram med fler ordningsva­kter, övervaknin­gskameror och en trygghetsj­our för bland annat näringsidk­are i Spånga-Tensta, säger Dennis Wedin.

S: ”Splittrar grannar”

Jan Valeskog ( S) avgående stadsbyggn­adsborgarr­åd, menar att beskedet om ombildning­arna kommer leda till ” dramatiskt minskat bostadsbyg­gande” och splittring mellan grannar.

– Det är det första av en rad besked som kommer handla om ombildning­ar och utförsäljn­ingar. Vårt koncept är att förtäta i de här områdena, ta bort fysiska och sociala barriärer och bygga ihop välbärgade och ekonomisk utsatta områden. Byggs det fler bostäder ökar statusen i de områdena, säger Valeskog.

Dennis Wedin (M), infälld, är nytt fastighets- och bostadsbor­garråd. Ett av de första beskeden är att boende i allmännytt­ans bestånd i förorter ska få ombilda sina lägenheter.

 ??  ?? OMBILDNING.
OMBILDNING.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden