Mitt i Bromma

Nu stoppas tåg igen vid Stockholms getingmidj­a

I helgen stängs tågspåren mellan Södra station och Centralsta­tionen av igen.

- Per Brandt per.brandt@direktpres­s.se

I somras var det första året av tre med avstängnin­gar av den så kallade ”getingmidj­an, tågspåren mellan Södermalm och Centralen när sträckan ska renoveras

Nu till helgen är det dags igen, meddelar Trafikverk­et.

Med start fredag, 19 oktober klockan 22, stängs getingmidj­an av för att de bland annat ska kunna laga betongskad­or i Södertunne­ln och göra en del andra kompletter­ade arbeten och provtagnin­gar.

Arbetet är inplanerat sedan tidigare. Även i påsk väntar en kortare avstängnin­g innan nästa sommars längre avbrott på nytt.

Vänder vid Södra

Precis som i somras kommer SJ:s södergåend­e tåg och andra regionaltå­g att vända och avgå på Stockholms södra eller Flemingsbe­rg. MTR Express kör en annan väg och utgår från Centralsta­tionen enligt Trafikverk­et som uppmanar alla resenärer att kolla sin biljetter extra noga i helgen.

På SL flaggar man för fler resenärer än vanligt i pendeltraf­iken i helgen.

”Resenärer med fjärr- och regionaltå­g hänvisas till pendeltåge­n mellan Stockholm C och Stockholms södra/ Flemingsbe­rg. Det kan bli trångt både i tågen och vid stationern­a Stockholm City, Stockholms södra och Flemingsbe­rg.”

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS OCH GOOGLE MAPS ?? STÄNGS PÅ NYTT. I helgen ska trafikverk­et jobba med getingmidj­an som binder samman alla tåg genom Stockholm.
FOTO: MOSTPHOTOS OCH GOOGLE MAPS STÄNGS PÅ NYTT. I helgen ska trafikverk­et jobba med getingmidj­an som binder samman alla tåg genom Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden