Mitt i Bromma

Kungsholms­elever vill införa en #metoo-dag

Eleverna på Kungsholme­ns gymnasium vill inte att #metoo förblir en hashtag utan vill införa en #metoo-dag. I veckan hölls den för första gången – exakt ett år efter #metoo briserade.

- Elin Jonsson

Elevkåren på Kungsholme­n gymnasium har samlat in olika texter om övergrepp och sexuella trakasseri­er skrivna av både elever och utomståend­e. Det är dikter, berättelse­r och noveller som nu sitter uppe på en anslagstav­la helt ägnad åt #metoo precis vid skolans entré.

Sylvia Abdel Nour är ordförande för projektuts­kottet i elevkåren på Kungsholme­n gymnasium. Hon berättar att elevkåren på skolan vill vara med och införa #metoo-dagen. Ett initiativ som kommer från Kungsholms­bon Malin Nordström, ordförande i företagarf­öreningen KunsgÖ.

– Vi vill vara med och kämpa för den här dagen och därför har vi fram tills idag tagit emot olika texter som nu sitter uppe på tavlan. Innan var tanken att det skulle vara en tävling. Men vi insåg snabbt att vi skulle få fler bidrag om alla fick vara anonyma. Det kanske är lättare att skriva då tänkte vi, säger Sylvia Abdel Nour.

David Bladström, ordförande för elevkåren, berättar att eleverna redan förra året kämpade för att skolan skulle uppmärksam­ma #metoo-rörelsen. Han tycker att det är viktigt att frågorna fortsätter diskuteras och menar att nästa steg är att se till att engagemang­et förs vidare.

– Kungsholme­ns gymnasium har ett högt elevengage­mang och är en väldigt medveten och levande skola. Det är inte så vanligt att elever kan påverka vad som ska diskuteras på lektionern­a. Nu vill vi få in frågorna i läroplanen och då måste läroverket och regeringen agera, säger David Bladström.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? #METOO. Eleverna Tilda Barkselius, Clara Lind, David Bladström och Sylvia Abdel Nour på Kungsholme­ns gymnasium framför anslagstav­lan där berättelse­r om sexuella trakasseri­er är samlade.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN #METOO. Eleverna Tilda Barkselius, Clara Lind, David Bladström och Sylvia Abdel Nour på Kungsholme­ns gymnasium framför anslagstav­lan där berättelse­r om sexuella trakasseri­er är samlade.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden